fbpx


Mini cactus cadeautjes..!

Een tijdje terug schreef ik al over een kleine cactus verslaving :) Nou ik kan je vertellen, die is nog niet over hahaha. Dit x maakte ik een heleboel mini varianten die meteen een glimlach op je gezicht toveren. Deze kleine rakkers zijn toch te schattig om cadeau te geven, en je hebt ze binnen een mum van tijd gehaakt. Ook nu haak je eerst een rechthoekig lapje in ribbels (steeds in de achterste lus van de vasten haken) dat je later met de twee zijkanten dicht haakt. De onder en bovenkant die dan nog open zijn trek je dicht door een met een draad door alle steken heen te naaien en de draad daarna heel erg stevig aan te trekken. Vul het bolletje daarvoor natuurlijk nog wel even stevig op. Zo simpel is het om een cactusje te maken! De terracotta potjes vind je zo’n beetje bij ieder tuincentrum en je hoeft het potje niet eens op te vullen als je het bolletje precies pas maakt :) Dan druk je het gewoon vast in het potje. Zoals je ziet kan ik er geen genoeg van krijgen en merk ik dat iedereen ook heel enthousiast reageert op de cactussen. Hoewel ze normaal stekelig en hard zijn, zijn deze gehaakte variant heel knuffelbaar. Tenzij je er natuurlijk één als speldenkussen gebruikt. Wat er ook heel leuk uitziet natuurlijk… Ik wilde ze cadeau geven, maar nu ik ze zo allemaal bij elkaar zie staan, wordt dat toch lastig denk ik hahahaha. Ik wens jullie een hele fijne dag! XXX Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (9)

 • Avatar

  Inge

  |

  Super leuk! Ik begrijp dat het moeilijk is om dezen weg te geven. Groetjes Inge

  Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Super mooi! Ze staan wel heel mooi zo bij elkaar. Inderdaad lastig om weg te geven nu … ;-)
  Vorige week gaf ik haas cadeau aan een lief ventje. Ik haakte hem volgens het patroon uit jouw boek Haak je happy – De kinderkamer. Een geweldig leuk patroon om te haken.
  Mocht je het leuk vinden om te zien, neem dan gerust even een kijkje:
  https://zusjeknus.blogspot.nl/2016/11/crochet-harlequin-scarf-gehaakte.html

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi wat leuk!!! Ik zie alleen een sjaal :) Die is ook prachtig! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Micheline Rens

  |

  ik begrijp je volkomen,eigenlijk van zo een klein lapje maak je toch wel iets tof, heb er ondertussen 25 gehaakt , je kan ze bewonderen op mijn blog
  groetjes
  Micheline

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gaaf!!

   Reply

 • Avatar

  anna

  |

  Lovely !!!
  Anna

  Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Knuffelcactussen. Van die soort had ik nog niet eerder gehoord, maar ze zien er schattig uit. Leuk om te haken. En stop er bij het vullen geurende kruiden of zaden in en het is een heerlijk ruikend, knuffelcadeau.

  Groetjes, Margaret

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja leuk he! ik hou helemaal niet van geurende dingen hahahaha, krijg er hoofdpijn van, maar wellicht vinden andere het heerlijk idd :)
   Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Viviën

  |

  Hoi Lisanne,
  Gaaf die cactussen! Welk garen heb je er voorebruikt. De kleuren zijn super!
  Groetjes,
  Viviën

  Reply

Laat een reactie achter