Ik vind het zo leuk om voor kids en hun kamers te haken. Dit x haakte ik een stoere bal om mee te spelen :) Het is een heel simpel project maar daardoor niet minder leuk om te maken. Daarnaast blijft een bal altijd nummer 1 kinderspeelgoed…

Ik gebruikte de Catania in een pastelblauwe kleur, DEZE om precies te zijn en omdat ik de draad wat dun vond om een stoer effect te krijgen haakte ik met drie bollen tegelijk. Het gaat daardoor niet alleen lekker snel maar ook geeft het een heel leuk effect.

Voor de bal heb ik totaal net iets minder dan 6 bollen gebruikt en haaknaald 6 mm. Ik haak hem lekker strak zodat de vulling niet zichtbaar is en dat is wel fijn als je iets stevig wilt opvullen :) Je haakt de bal als volgt:

Zet een magische ring op met de drie draden tegelijk en haak er 6 vasten in. Meerder op de gebruikelijke manier (steeds 6 vasten per toer) tot je 72 steken hebt. Dan haak je 10 toeren 72 steken. Na die tien toeren ga je weer minderen (ook steeds 6 steken per toer) totdat je weer op 6 steken uitkomt, maar vergeet de bal tussendoor niet stevig op te vullen. Die laatste 6 steken heb ik dichtgenaaid met de stopnaald en vervolgens alle draadjes weggewerkt. Je basis is klaar!

Omdat ik hem extra stoer wilde maken, heb ik er stoere imitatie leren sterren opgenaaid. Dit heb ik met extra sterk borduurgaren gedaan en in het midden heb ik ze ook nog iets verlijmd. Je wilt natuurlijk wel dat ze goed vast blijven zitten als er kleine handjes aan gaan zitten. De suède sterren (in totaal 5) naaide ik op willekeurige plekken vast om het effect speels te houden.

FullSizeRender (57)

Dit is natuurlijk geen speeltje voor de allerkleinste (gezien de losse onderdelen), maar je kunt hem al wel heel stylisch in de kamer leggen hihi En als ze wat groter zijn kunnen ze er lekker mee gooien en smijten, want de bal blijft zijn zachte structuur gewoon houden. Ben benieuwd of jullie ook een stoere bal gaan haken :)

Fijne dag,

Liefs Lisanne

7 reacties op “Stoere bal haken..!”

 1. Christine schreef:

  Wat een leuke bal. Grappig met die sterren erop.

 2. Marijke schreef:

  En wat is hij super gaaf!! Echt goed gelukt zeg!

  Groetjes Marijke

 3. Caroline schreef:

  Reken maar van YES!!!
  En ook nog zo’n mooie ster☺……allebei voor mijn neefje☺☺….

  Gezellige zondag gewenst.

  Lieve groet, Caroline.

 4. Margreet schreef:

  Hi Lisanne,
  Wat is ie leuk zeg! Waar heb jij die leuke sterren vandaan?

  Groetjes,
  Margreet

 5. Margaret schreef:

  Echt een gave, stoere bal. De sterren erop maken hem extra leuk.
  Even een tip voor kinderspeelgoed (misschien weet je dit al): je kunt voorkomen dat er vulling tussen het haaksel uit komt, door een been van een panty af te knippen en in het speelgoed te stoppen. Vul de panty net als je het gehaakte speelgoed zou vullen. Zo houd je de vulling mooi op zijn plek.

  Groetjes, Margaret

 6. Liz schreef:

  Wat een leuk idee! Ziet er mooi uit!

 7. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Gaaaaaaaaf!
  Dit idee ga ik zeker onthouden. Leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving