fbpx


Col sjaal breien (gastblog van Lidy Nooij)

Wat ontzettend leuk dat ik mijn patroon van de Lidy Nooij Colsjaal met jullie kan delen bij draad en praat… Bij de Fonty, Borgo de Pazzi fuif heb ik deze mooie bollen gekregen om uit te proberen en ik ben daar meteen  mee gaan breien. Lekker snel op dikke pennen. Ik hou van freestyle breien, gewoon beginnen en zien wat er ontstaat. Zelf ben ik  heel blij met het eind resultaat en draag hem met groot plezier. Ik heb zoveel enthousiaste reacties gekregen over de Colsjaal, super leuk dat ik hem op deze manier met jullie kan delen!   Deze colsjaal is heerlijk om in weg te kruipen en ook nog eens makkelijk om te breien. Met 3 bollen wol en een paar dikke breipennen is hij zo gemaakt. Benodigdheden.:
 • Breinaalden nr 12 (Zelf brei ik strak, kijk dus zelf welke naald /steek verhouding voor jou mooi is en je een soepele colsjaal krijgt.
 • 3 bollen Luna van Borgo de Pazzi
 • stopnaald
 • steekmarkeerder
Gebruikte steken: Recht. Minderen, de eerste 2 steken samen breien. Patroon: Zet 54 steken op. Brei 16 nld recht. Naald 17, minder door de 1e 2 steken samen te breien.  Hierna elke 6e naald 1 steek minderen. Plaats een steek markeerder. Let op dat je steeds aan dezelfde kant blijft minderen!! tot er 38 steken op je nld staan. Nu ga je afkanten. De lap is nu ongeveer 70×55 cm. Afwerking: Hecht de losse draadjes af. Leg de lap dubbel, de onder en boven rand aan elkaar. Naai deze aan elkaar vast, begin in de hoek van de rechte kant. Hecht de draden af en je Colsjaal is klaar. Heel veel plezier met je lekkere warme Colsjaal Liefs Lidy  

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (10)

 • Avatar

  Arja

  |

  Heerlijke wol, morgen mag ik weer.
  En dat wordt me spannend, ga helemaal uit mijn
  kleurenzone (zelfde als wat ik hier zie) :-)

  Reply

 • Avatar

  Linda

  |

  Tof patroon van Lidy Nooy! Toch maar weer een keer de breinaalden erbij pakken! Bedankt voor t delen van het patroon. Lieve groet, Lin – hipenhandgemaaktbylin

  Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Wat een gave col! Deze komt op de to-do list! :)

  Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Wat ontzettend leuk! Dit gaat me zeker wel lukken.
  De sjaal uit de brei je blij workshop schiet nu eindelijk op, dus dit is een leuk volgend breiproject ;)

  Liefs, Shirley :)

  Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Wat een gave coll is het geworden, kmoet nodig leren breien merk ik wel! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   hahahaha ja zeker, te leuk om te doen!! :)

   Reply

 • Avatar

  Chantal

  |

  Ik vind m super! Ben pas net aan het breien en begrijp het minderen bij iedere zesde naald niet. Als je aan dezelfde kant mindert kan dat toch alleen bij de vijfde of zevende naald? Help!! ?

  Reply

  • Avatar

   Lidy

   |

   Hallo Chantal, wat leuk dat je ook aan het breien bent, let op hoor het is verslavend. De colsjaal is een goed begin! Haha.?
   Over het minderen. Je begint de naald met een mindering, dit is op de heen gaande naald (goede kant) en de naalden daarna ga je tellen dus de terug gaande naald (,verkeerde kant) is naald 1. Naald 6 is dan weer een heen gaan de naald. Heel veel succes! Groetjes Lidy

   Reply

 • Avatar

  Diana

  |

  Hoi lidy wat een super leuke col , ik ben nu ook heel erg benieuwd naar je coole labels heb je deze ook zelf gemaakt ? Zou je me daar wat info over kunnen geven? Gr Diana

  Reply

 • Avatar

  Paula

  |

  Hallo Lidy
  Wat een leuke col.
  Simpel snel leuk effect…houd ik van.
  Vraagje:
  Hoe breed is het smalste deel ?

  Ik wil m maken maar van ander garen en nld dikte.

  70x55cm

  70 horizontaal —-smalste gedeelte ongeveer ?

  Alvast dank voor je antwoord.

  Reply

Laat een reactie achter