Deze winter is écht de winter van chunky garens! Ze zijn er in vele soorten en maten, de een nog dikker en chunkier dan de ander. Ik hou er van!

In december was ik bij een supergezellige wolfuif bij Trollenwol, georganiseerd door Lisanne. We zijn daar enorm verwend met heel veel mooie garens van de wolmerken Fonty en Borgo de Pazzi. Een van de garens in de goodiebag was Borgo de Pazzi Grosso, supermooie strengen van 100% wol voor naalddikte 25 (of groter).

Het is zo fijn om mee te werken, dit garen. Het doet heel natuurlijk aan, want het ruikt superlekker naar wol en ik kwam zelfs nog een paar strootjes tegen tijdens het haken!

Omdat ik steeds meer groen in huis heb, qua planten bedoel ik dan, leek het me een goed idee om een stoere plantenmand te haken met de Grosso. Ik heb daarvoor 3 strengen gebruikt en haaknaald 25.

Ik ben als volgt te werk gegaan:

toer 1: 12 stokjes in een magische ring (12)

toer 2: 2 stokjes in elk stokje (24)

toer 3: 24 stokjes, in de achterste lus (24)

toer 4 en 5: 24 stokjes (door beide lussen) (24)

toer 6: 8 stokjes, 4 lossen, 3 st overslaan, 9 stokjes, 4 lossen, 3 st overslaan, 1 stokje, sluiten met een hv (24) Afhechten en klaar is je plantenmand! Het staat lekker stoer met zo’n mooie grote plant er in, ik ben er helemaal blij mee!

Als afsluiter van deze gastblog heb ik nog leuk nieuws over de toffe wolfuif die een staartje kreeg: in april komt er een magazine uit van Borgo de Pazzi met daarin projecten mèt patronen van haaksters en breisters die bij de wolfuif aanwezig waren! Het magazine zal verkrijgbaar zijn bij wolwinkels die Borgo de Pazzi in het assortiment hebben. Zo leuk en spannend om aan mee te mogen werken!

Liefs, Heleen

3 reacties op “XL plantenmand haken”

 1. buxusstek schreef:

  Heel leuk idee! Ik ben niet zo creatief maar het is goed uitgelegd! Ik ga het zeker proberen. Bedankt voor de duidelijke uitleg en tips :)

 2. Arja schreef:

  Dank je wel voor dit patroon, alleen even een vraag bij toer 6: 8 stokjes, 4 lossen, 3 st overslaan – 9 stokjes (is dit niet 8 stokjes?), 4 lossen, 3 st overslaan, 1 stokje, sluiten met een hv (24)
  Heel leuk, vooral ook met haaknaald 25 :-)

 3. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Gaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving