fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier

Voor het in eerst in een lange tijd ging ik voor Craft Kitchen weer eens aan de slag met My Boshi garen. Je weet wel, het garen van die twee Duitse mannen die al die mutsen haken :) Ik maakte dit keer geen muts, maar met dat mooie garen kun je nog veel meer!

Het is mooi betaalbaar garen dat ook een heerlijke stoere dikte heeft om mee te haken en te breien. Door het mega dikke en mooie boek “Ons Haakboek” kreeg ik ineens zin om mooie squares te haken uit het boek. Er staan werkelijk onwaarschijnlijk veel patronen in het boek en je kunt er oneindig uit haken. Deze square viel me meteen op en daarom ging ik ermee aan de slag, ik koos voor een mooie witte kleur omdat dat overal bij past.

Voor het kussen haakte ik met haaknaald 8 mm. 4 squares volgens het patroon per kant. Totaal heb ik daar en voor het aan elkaar haken 6 bollen ( 300 gram) voor gebruikt. Vervolgens haak je eerst per kant de 4 squares aan elkaar met vasten.  en stop je er een kussenvulling in van 50 cm x 50 cm.

Omdat de hoes wit is en je hem wellicht nog wilt kunnen wassen is hij niet aan elkaar gehaakt. Het lastig is om er een rits in te maken en toen ik zat te peinzen kwam mijn tante met een super goed idee! Haak een koord van lossen (lang genoeg ;) ongeveer 3 meter) en naai met dat koord en een grote stopnaald de kussen delen op elkaar. Vervolgens maak je een losse strik waar het koord weer bij elkaar komt. Zo kun je heel gemakkelijk het kort losmaken als je het kussen wilt wassen en het ziet er ook nog eens top uit!

Voor de wandhanger heb je ook 1 bol My Boshi nodig en haakte ik een zelfde square (nu alleen iets groter) en maakte ik van het overige garen kwastjes onderaan één kant van de square. Ik bevestigde hem met washi tape op de muur, ik vind het zwevende effect erg leuk, maar je kunt er ook voor kiezen om hem aan een mooie houten stok te naaien. Zowel het boek als het garen vind ik een echte aanrader en ik ben benieuwd wat voor varianten jullie gaan maken! Je kunt de werkbeschrijving van het vierkant downloaden op de Craft Kitchen  website :) Veel haakplezier!

Liefs Lisanne

3 reacties op “Kussen en wandhanger haken van squares”

 1. Sofie schreef:

  Waaw! Je kussen is heel mooi in zijn eenvoud! Leuk dat je het megaboek ook ontdekte. En wat een goed idee om een gehaakt lint erdoor te naaien, supertip,
  Groetjes Sofie

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Super mooi!
  Prachtig al dat wit.

 3. esther schreef:

  wat een goed idee om het kussen met een koord aan elkaar te maken. ik vind beide projecten erg mooi. het boek komt ook op mijn verlanglijstje want ik denk dat er veel leuke dingen in staan ( ik had er nog niet van gehoord ) groetjes esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving