fbpx


Scrubwashandje haken..!

Er zijn zóveel soorten garen, bijna niet op te noemen zo veel. Van viltachtige lontwol tot gladde katoen tot fluffy mohair tot superzachte merino tot veelzijdig acryl en dan nog allerlei gecombineerde garens, zo kun je nog even doorgaan. En soms komt er garen op de markt dat wéér anders dan anders is, zoals de ‘Rico Creative Bubble’ Het bestaat voor 100% uit polyester, de draad is een heel klein beetje elastisch en er steken allemaal kunststof draadjes uit, wat het een wat ruwere (maar geen harde) structuur geeft. Voor een sjaal is het wel echt te ruw, maar voor bijvoorbeeld (schuur)sponsjes, om de afwas een stuk gezelliger te maken, is het heel geschikt. Of voor een scrubhandschoen of -sponsje voor onder de douche, voor het wellness-gevoel in je eigen badkamer. Het garen kan bovendien op 60 graden gewassen worden, en dat maakt het helemaal praktisch. Bij de nieuwjaarsborrel van Wolplein in januari kregen we dit garen in heel veel kleurtjes mee om uit te proberen. Het leek me leuk om er scrubwashandjes mee te maken, het is zo gedaan en echt een leuk projectje. Ik had verwacht dat het garen misschien wat lastig zou haken, maar dat is helemaal niet zo, je hebt totaal geen last van de doorzichtige ‘stekels’. Voor mijn scrubwashandjes gebruikte ik haaknaald 4 en 2 kleuren Rico Creative Bubble. De ene handschoen werd taupe met wit, de andere mintgroen met wit. Voor de mintgroene haakte ik 3 rijen van 30 halve stokjes in mint, dan 3 rijen van 30 halve stokjes in wit, 5 rijen van 30 halve stokjes in mint, 3 rijen van 30 halve stokjes in wit en als laatste 3 rijen van 30 halve stokjes in mint. Haak zo nog een tweede deel. Met halve vasten haakte ik de delen aan elkaar (met de goede kanten naar buiten) en liet 1 korte zijde open. Klaar is je scrubhandschoen! Haak zo nog een tweede deel. Met halve vasten haakte ik de delen aan elkaar (met de goede kanten naar buiten) en liet 1 korte zijde open. Klaar is je scrubhandschoen! Liefs, Heleen

Labels:, , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (10)

 • Avatar

  Margaret

  |

  Ik had al een poos terug een leuk idee om te maken met dit garen, maar helaas zijn zo goed als alle kleuren uitverkocht. Ik heb nog bij wat andere wolwinkels gevraagd, maar ook daar was dit garen niet te koop. Rico kan dit garen pas eind april weer aan Wolplein leveren. Geniet dus van die mooie bolletjes die je van Wolplein hebt gekregen.
  Jouw washandjes zien er mooi en speciaal uit. Zodra de bollen weer te koop zijn, ga ik jouw scrubwashandje zeker ook haken. Bedankt voor het idee en patroon.

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Marielle

  |

  Erg leuk! Als ze het bij wolplein weer hebben, ga ik het zeker eens uitproberen!

  Reply

 • Avatar

  Sofie

  |

  Ik heb ook al twee van die sponsjes gehaakt, ik doe er dagelijks de afwas mee. en ik was ze in de wasmachine, op 60°C. Lukt perfect.
  Groetjes Sofie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Sofie, echt? En blijven ze bij jou goed? Ik geloof het wel he, vind het zulk gek en grappig spul.

   Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Al veel tegen gekomen, maar het garen roept me nog niet :-)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Het is bijzonder spul he, ik weet ook niet zo goed wat je er verder mee kan…deze zijn erg leuk, maar het is natuurlijk vrij hard garen.

   Reply

 • Avatar

  Ria Smits

  |

  ohhhhh joepie wat ben ik hier blij mee ik heb ooit met veel moeite drie bollen scrubby garen van Red Heart bemachtigd maar die zijn intussen natuurlijk op en via een Amerikaanse vriendin is er aan te komen maar de verzendkosten zijn torenhoog…….ik heb al contact gezocht en gehad met Red Heart maar helaas er is geen Nederlandse winkel die het garen afneemt maar om een heel lang verhaal kort te maken tadatadatada nu hebben jullie iets soortgelijks. Dus ben ik even totaal happy .

  Reply

 • Avatar

  Wilma

  |

  Ik ben super happy met dit garen, heb er een pokomonbal van gehaakt als douchspons voor een jongen van 8 en voor mezelf een donut als afwassponsje.

  Reply

 • Avatar

  Geralda

  |

  Ze zien er ontzettend leuk uit, maar helaas spoel je bij elke wasbeurt, microplastic weg. Dan is het oude vertrouwde katoenen washandje beter, want dat zijn natuurlijke vezels. Je kan natuurlijk ook washandjes maken van een natuurlijk touw, sisal of jute. Misschien minder mooi, maar je helpt tenminste niet mee aan de plastic soep.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Bedankt voor de Tip Geralda! Jouw idee lijkt me ook heel mooi!

   Reply

Laat een reactie achter