12 maart 2022

Vrolijke bloesemtakken haken

Voorjaarsgeluk haken!

Wat heerlijk dat mooie zonnige weer al dagen lang! Kan jij ook niet wachten tot de knoppen weer aan de bomen en planten zitten? Ik vind dat altijd zo’n heerlijk moment, een soort nieuw begin na een koude winter. Om dat frisse en vrolijke voorjaarsgevoel naar binnen te halen kun je deze vrolijke bloesemtakken haken.

Ik haakte deze bloemen met de prachtige leuren van het Lana Grossa Cotone katoen via Knottenwol.nl.

Benodigdheden

Bloempje

Zet een magische ring op en haak daar 4 vasten in, sluit met een halve vaste. 

Haak 3 lossen, haak 3 stokjes in de dezelfde vaste, haak nu nog 1 halve vaste in dezelfde steek. *Haak nu een halve vaste in de volgende vaste, haak 3 lossen, haak 3 stokjes in dezelfde vaste, haak nu nog een halve vaste in dezelfde steek*. Herhaal het gedeelte tussen de * ook in de laatste 2 vasten. Hecht daarna af. 

Blaadje

Haak 11 lossen, haak in de lossen als volgt, begin in de tweede losse vanaf de haaknaald: 1 halve vaste, 1 vaste, 1 half stokje, 1 stokje in de volgende drie lossen, 1 half stokje, 1 halve vaste in de laatste 3 lossen. De helft van het blaadje is nu af. Haak 1 losse. Nu haak je verder aan de andere kant van de lossenketting. Je haakt daar hetzelfde maar nu begin je dus aan de onderkant en haak je bovenstaande steken in tegengestelde volgorde. Hecht daarna af. 

Als je alle onderdelen hebt gehaakt kun je de bloementjes op de blaadjes vastnaaien. Plak of knoop de blaadjes en bloempjes daarna op de takken vast. Verdeel ze leuk zodat overal iets zit. Instant voorjaarvibes toch? Je kunt deze bloemen natuurlijk voor van alles en nog wat gebruiken, alles wordt vrolijker deze gezellige bloesem erop. Dekens, kussens, je favo witte T-shirt en ga zo maar door…

Ga jij deze vrolijke bloesemtakken ook haken? Deel het resultaat dan met ons #happyhandmadeliving, vinden we hartstikke tof om te zien! Je shopt de materialen gemakkelijk bij Knottenwol.nl

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Eén reactie op “Vrolijke bloesemtakken haken”

  1. Alyssa schreef:

    Wat een leuk patroon! Vooral de gehaakte bloemen zijn mijn favoriet altijd!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving