11 februari 2022

Stijlvolle en warme colsjaal haken

Stijlvolle en warme colsjaal haken

Met deze zachte en warme colsjaal kom jij deze koude maanden wel door! Je haakt hem ook nog eens supersnel af. Ik haakte hem met het heerlijke wollige garen Per Lei van Lana Grossa dat ik van Knottenwol kreeg. Wil jij deze stijlvolle en warme colsjaal ook haken? Ik deel hier het gratis haakpatroon van deze stijlvolle en warme colsjaal met jou.

Wat heb je nodig?

  • 4 x Lana Grossa Per Lei in de kleur Grijsgroen (006)
  • Haaknaald 10 mm
  • Schaar
  • Stopnaald

Gebruike steken:

  • Lossen
  • Stokjes
  • Puffsteek: deze puffsteek bestaat uit 3 ophalen, de puffsteek sluit je altijd af met een losse. Let op in dit patroon haak je niet in die puffsteken, anders meerder je.

Werkwijze

Je haakt steeds 5 stokjes voor en na elk puffsteek duo. Zo kun je goed controleren of je nog goed gaat met dit patroon. In totaal heb je 3 banen van puffsteek duo’s. Zet om te beginnen 25 lossen met haaknaald 10 mm.

Toer 1: Haak in de 3e losse (de eerste 2 lossen tellen ook als stokje) vanaf de haaknaald 1 stokje. Haak in de komende drie lossen ook 1 stokje. *Haak in de volgende steek 2 puffsteken. Haak in de komende 5 lossen 1 stokje*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en keer je werk. Haak 1 stokje in de komende 4 steken. *Haak tussen de puffsteken van de vorige toer 2 puffsteken. Haak in de komende 5 steken 1 stokje*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. Eindig met 1 stokje in de bovenste van de keerlossen.

Herhaal toer 2 totdat je in totaal 31 toeren hebt gehaakt (of pas dit aantal aan naar jouw gewenste maat). Leg dan het begin en het eind van je haakwerk tegen elkaar en haak de lap tot een col. Doe dit door vasten te haken die je door zowel de steken van het begin als door de steken van het einde insteekt. Klaar ben je!

Het mooie Per Lei garen shop je dus bij Knottenwol.nl, in welke kleur zou jij deze col maken? Als jij deze stijlvolle en warme colsjaal ook gaat haken, deel dan gerust het eindresultaat met ons met de #happyhandmadeliving.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving