fbpx


DIY Ibiza brillenkoord maken!

Met deze zonnige dagen heb ik altijd zo’n zin in zomerse DIY projecten. En met die zonnige dagen kun je echt niet zonder zonnebril :) Daar maakte ik een heel tof brillenkoordje voor, in een vrolijke Ibiza stijl. Je maakt het heel gemakkelijk zelf! Je hebt enkel wat restjes katoen nodig, een vork of een mini pompon maker. Een stuk bolletjesketting en twee connectors voor die bolletjesketting en twee brillenkoord rubbertjes en een paar kwastjes. Meet eerst de bolletjesketting op maat en knip deze af op de gewenste lengte. Haak met restjes katoen in jouw favoriete kleuren (ik gebruike Durable coral en Phildar coton 3 en By Claire Sparkle) een koord met twee kleuren. In dit filmpje zie je hoe je een prachtig rond koord kunt haken met twee kleuren tegelijk.  Wissel om de ongeveer 9 cm. van kleur, maar het gouden garen blijft. Dit neem je het hele koord mee als tweede kleur. Als je de gewenste lengte (dezelfde als de bolletjesketting) hebt bereikt, hecht je af en ga je door met de versiering van het koord. Maak daarna met behulp van een vork (zie foto hierboven) of een mini pompopmaker mini pompons van dezelfde garen. maak zoveel pompon en kwastjes als je wilt. Ik gebruikte kant en klare kwastjes die ik nog had liggen. Maar je kunt ze ook simpel zelf maken. Knoop het gehaakte koord aan de bolletjesketting vast, doe dit heel stevig zodat het niet los kan gaan. bevestig je brillenkoord vervolgens aan de rubbertjes. Haal het koord door het rubbertje heen en zet het vast door middel van de connector van de bolletjesketting. Die dit ook aan de andere kant. Jouw koord is klaar om te pronken aan je zonnebril, of in dit geval, aan je leesbril ;-) Naast het feit dat het er super cool uitziet, kun je je bril nu ook niet meer kwijtraken! Heel veel plezier met deze leuke DIY, je zomer gevoel krijgt er meteen een boost van. Ik ga zelf lekker genieten van de zomervakantie en ben daardoor de komende weken afwezig hier op mijn blog. Ik ga genieten van de zon en heerlijke vrije dagen. Daarnaast ga ik keihard werken aan de laatste loodjes van het magazine, want Handmade Living is bijna klaar om naar de drukker te gaan!! Hoe cool is dat :) Ik wens jullie ook allemaal heeeeeeeel veel zomerplezier en ik ben weer terug op 1 augustus. Dan heb ik weer nieuws voor jullie en komen de Sneak peeks van Handmade Living natuurlijk ook voorbij. Tot dan! X Lisanne

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (10)

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Thanks!!

   Reply

 • Avatar

  Anita

  |

  Fijne vakantie gewenst! En ik ben zeer benieuwd naar je magazine.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dankjewel en ik ook! het wordt echt heel gaaf! :)

   Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Leuke zomerse DIY☺!
  Geniet van de zomer☺….hoop dat je weer even lekker kan opladen en boordevol inspiratie terugkomt☺!

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dankjewel…dat hoop ik zeker :)

   Reply

 • Avatar

  Liza

  |

  Super tof en blitzzz!
  X Liza

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Thanks!!! x

   Reply

 • Avatar

  Ester

  |

  Hele fijne vakantie Lisanne! Enjoy! -xx- Ester

  Reply

 • Avatar

  joyce

  |

  Hi Lieverd! Geniet van een heerlijke vakantie!!
  Het zal wennen zijn…even geen DraadenPraat in ons leven haha, maar het gaat ons voor een paar weken misschien wel lukken ;-)
  Het is je van harte gegund!! Rust lekker uit & op naar een über tof magazine <3
  Have a happy holiday!!
  Xx

  Reply

Laat een reactie achter