Het is bijna dierendag en voor een echte dierenliefhebber als ik, is dat altijd rede voor een feestje! Nu moet ik heel eerlijk bekennen, ik ben zo gek op onze kattenkinders dat het bij ons eigenlijk elke dag een soort dierendag is haha. Jack en Kees vieren dit jaar alweer hun 8e dierendag verjaardag bij ons thuis en ik kan me geen leven zonder deze vriendjes voorstellen. Ze zijn heel ondeugend, mega eigenwijs en natuurlijk ook super lief!Ze wachten op je tot je thuiskomt, en maken je op je vrije dag lekker vroeg wakker omdat zij dat nou eenmaal ook zijn :). Speciaal voor deze dierendag leek het me leuk om een amigurumi versie te haken van deze harige viervoeters zodat ook jij een miniversie kunt maken van je huisdier…pas de kleuren gerust aan, aan die van jouw viervoeter.

Benodigdheden:
 

 • 1 x Durable Coral Mini Charcoal (2236) let op, ik haak redelijk strak en had daardoor net genoeg aan 1 minibol in deze kleur. Als je losser haakt zal je er 2 nodig hebben of 1 normale bol Coral.
 • 1 x Durable Coral Mini Light Grey (2232)
 • 1 x Durable Coral Mini Cream (2172)
 • 1 x Durable Coral Mini Light Pink (203)
 • Veiligheidsoogjes geel (6mm)
 • Vulling
 • Haaknaald 2,5 mm
 • Naald
 • Schaar
 • Klein stukje nylon visdraad zwart (voor snorharen)
 • Pijpenrager (voor de staart)
 • Dun lichtblauw lintje
 • Klein belletje

 
Gebruikte steken:

 

 • Losse
 • Halve vaste
 • Vaste
 • Minderen (twee steken samen haken)
 • Meerderen (twee steken in één steek haken)

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld i.v.m. de dunne haaknaald is het soms best een priegelwerkje. Als je de poes met het voorgestelde garen haakt wordt hij incl. staart ongeveer 18 cm hoog.

 

Ik wens je heel veel plezier met het haken!

Lijfje:

Toelichting: als er in het patroon bijvoorbeeld staat, Haak 2 v in elke 2e vaste. Dan haak je in elke 2e vaste van die toer 2 vasten (meerderen). In de overige vasten haak je gewoon 1 vaste.


Zet een magische ring op met donkergrijs en haak er 6 v in. Of haak 2 l en haak vervolgens 6 v in de eerste losse.

Toer 1: Haak 2 v in elke vaste (12).


Toer 2: Haak 2 v in elke 2e vaste (18).


Toer 3: Haak 2 v in elke 3e vaste (24).


Toer 4: Haak 2 v in elke 4e vaste (30). Haak na deze toer verder met lichtgrijs.


Toer 5: Haak 2 v in elke 5e vaste (36). Haak na deze toer weer verder met donkergrijs.


Toer 6: Haak 2 v in elke 6e vaste (42). Haak na deze toer verder met lichtgrijs.


Toer 7: Haak 2 v in elke 7e vaste (48). Haak na deze toer weer verder met donkergrijs.


Toer 8: Haak 2 v in elke 8e vaste (54). Haak na deze toer verder met lichtgrijs.


Toer 9 t/m 12: Haak 1 v in elke vaste (54) maar vergeet niet nog steeds elke toer van kleur te wisselen.Haak vanaf nu enkel nog met donkergrijs verder.

Toer 13: Haak iedere 8e en 9e v samen (48).


Toer 14: Haak iedere 7e en 8e v samen (42).Toer 15 t/m 17: Haak 1 v in elke vaste (42).Toer 18: Haak iedere 6e en 7e v samen (36).Toer 19 t/m 21: Haak 1 v in elke vaste (36).


Toer 22: Haak iedere 5e en 6e v samen (30), vul het lijfje deels op.


Toer 23 t/m 25: Haak 1 v in elke vaste (30).


Toer 26: Haak iedere 4e en 5e v samen (24).


Toer 27: Haak iedere 3e en 4e v samen (18), vul het hele lijfje stevig op.


Toer 28: Haak iedere 2e en 3e v samen (12).


Toer 29: Haak elke 1e en 2e v samen, haak 1 halve vaste, hecht af en naai het lijfje netjes dicht. Werk alle losse draadeinden weg.


Koppie:


Zet een magische ring op met donkergrijs en haak er 6 v in. Of haak 2 l en haak vervolgens 6 v in de eerste losse.


Toer 1: Haak 2 v in elke 2 vaste (9).


Toer 2: Haak 2 v in elke 3e vaste (12).


Toer 3: Haak 2 v in elke 2e vaste (18).Toer 4: Haak 1 v in elke vaste (18).


Toer 5: Haak 2 v in elke 3e vaste (24).


Toer 6: Haak 2 v in elke 4e vaste (30).Toer 7 en 8: Haak 1 v in elke vaste (30).Toer 9: Haak 2 v in elke 5e vaste (36).Toer 10 t/m 12: Haak 1 v in elke vaste (36).


Toer 13: Haak iedere 5e en 6e v samen (30), bevestig nu de veiligheidsoogjes ter hoogte van toer 8 met een tussenruimte van 5 a 6 steken. Vul het kopje daarna meteen op.Toer 14: Haak iedere 4e en 5e v samen (24).Toer 15: Haak iedere 3e en 4e v samen (18), vul het hele kopje stevig op.Toer 16: Haak iedere 2e en 3e v samen (12).Toer 17: Haak elke 1e en 2e v samen, haak 1 halve vaste, hecht af en naai het kopje netjes dicht en laat een langere draad hangen om het koppie mee op het lijfje te naaien. Naai het koppie voorop en bovenop het lijfje.

Oortjes (x4):Haak in totaal 4 oortjes, twee in donkergrijs en twee in crème.Zet een lossenketting op van 5 lossen.Toer 1: Haak 1 v in elke losse (beginnende in de 2e losse vanaf de haaknaald) (4). Haak 1 losse en keer je werk.

Toer 2: Haak 2 x 2 v samen (2), haak 1 losse en keer je werk.Toer 3: Haak 2 v samen (1), haak 1 losse en keer je werk.Toer 4: Haak 1 vaste en hecht af.Leg een crème oor op een donkergrijs oortje en haak dan met donkergrijs een rand vasten om het oortje en steek daarbij door zowel het crème als het donkergrijze oortje heen. Dit is best een priegelwerkje omdat het natuurlijk kleine onderdeeltje zijn, je kunt er eventueel ook voor kiezen de oortjes op elkaar vast te naaien dat krijg je alleen niet zo’n mooie rand om je oortje heen. Naai de oortjes dan bovenop het koppie. Doe dit net iets verder naar buiten dan de oogjes, ter hoogte van toer 11 met een tussenruimte van ongeveer 4 steken.Pootjes (x4):

Zet een magische ring op met crème en haak er 6 v in. Of haak 2 l en haak vervolgens 6 v in de eerste losse.


Toer 1: Haak 2 v in elke vaste (12).Toer 2: Haak 2 v in elke vaste maar haak deze toer alleen in de achterste lus van de steken (12).Toer 3 t/m 7: Haak 1 v in elke steek (12). Haak na toer 7 verder met lichtgrijs.Toer 8 t/m 13: Haak 1 v in elke steek (12).Toer 14: Haak 2 v in elke 4e vaste (15). Ga na deze toer over op het donkergrijze garen.Toer 15: Haak 1 v in elke steek (15). Ga nu weer over op lichtgrijs.Toer 16: Haak 2 v in elke 5e vaste (18). Ga na deze toer over op donkergrijs.Toer 17: Haak 1 v in elke vaste (18).Toer 18: Haak elke 2e en 3e v samen (12).Toer 19: Haak elke 1e en 2e v samen (6). Haak 1 halve vaste, hecht af en laat een langere draad hangen voor het vastnaaien straks. Haak nog 3 van deze pootjes. Naai de pootjes dan aan de zijkant van het lijfje (zie foto).

Staartje:

Zet een magische ring op met donkergrijs en haak er 6 v in. Of haak 2 l en haak vervolgens 6 v in de eerste losse.


Toer 1 t/m 6: Haak 1 v in elke vaste (6). Haak de volgende toer in lichtgrijs.Vanaf nu ga je om en om de toeren in licht en donkergrijs haken. Vergeet dus niet steeds van kleur te wisselen.Toer 7 t/m 22: Haak 1 v in elke vaste (6). Je eindigt met een donkergrijze toer. Steek de pijpenrager in het staartje zodat je het hierna kunt buigen. Hecht af met 1 halve vaste en laat een langere draad hangen om het staartje mee aan het lijfje te naaien. Naai het staartje achterop het lijfje.Afwerking:Naai met het roze garen een schattig neusje voorop het koppie en steek daarin drie stukjes zwart nylon draad voor de snorharen. Je kunt eventueel ook nog wat nageltjes met het roze garen op de pootjes naaien, maar daar vond ik mijn Kees te stoer voor ;)Bind het lichtblauwe lintje met het belletje om de nek van de poes en buig zijn staartje in de gewenste houding.Jouw trouwe viervoeter is klaar!Veel plezier ermee en een hele fijne dierendag gewenst…Liefs Lisanne en Kees :) (owja en Jack natuurlijk ook he, die moet ik alleen nog haken)

2 reacties op “Amigurumi Kees haken..!”

 1. Meinke schreef:

  Wat een schatje (ook de échte Kees). Nu nog proberen te maken, als beginner moet ik er ook maar eens aan… Dank je wel voor dit super leuke patroon en natuurlijk een fijne dierendag morgen, lfs

 2. Margaret schreef:

  Wat een leuk idee om jouw poes als voorbeeld te nemen voor een schattige gehaakte poes. Hopelijk zien jouw poesen deze nieuwe poes als een vriendje in huis. Dank je wel voor het patroon.

  Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving