fbpx


Coral Crystal Sterren of Colorful Coral Onderzetters haken

Sommige patronen kun je eindeloos gebruiken..! Zo ook dat van mijn wandhanger. Dit keer maakte ik er onderzetters en kerststerren van. Met de schattige Durable Coral mini bollen kun je eindeloos variëren in kleur :) Ik zou zeggen haak er lekker op los, hieronder deel ik de haakpatronen met jullie… Werkwijze: Zet 5 lossen op en maak deze tot een ring met 1 halve vaste.

Toer 1: Haak 3 lossen (1e stokje), haak nog 1 stokje, 1 losse, 2 stokjes, *1 losse, 2 stokjes * herhaal tussen de * nog 4 keer, sluit de toer met 1 losse en 1 halve vaste (12).

Toer 2: *Haak 4 lossen, haak 1 vaste om de losse van de vorige toer*, herhaal tussen de * tot het einde van de toer. Sluit met 1 halve vaste in de laatste steek.

Toer 3: Haak 7 vasten om elk lossenboogje van de vorige toer.


Voor de onderzetter, hecht nu een andere kleur aan en haak daarmee verder.

Toer 4: Haak 4 halve vasten zodat je in het midden van het eerste boogje uitkomt, * haak 6 lossen, haak 1 vaste in de middelste vaste van het volgende boogje. Herhaal tussen de * tot het einde van de toer.

Toer 5: Haak nu om de lossen van elk boogje als volgt: 1 vaste, 2 halve stokjes, 1 stokje, 2 dubbele stokjes, 1 stokje, 2 halve stokjes, 1 vaste. Herhaal dat tot het einde van de toer.

Voor de ster, hecht nu een andere kleur aan voor de rand.

Toer 6: Haak 1 vaste in elke steek. Hecht daarna af met een halve vaste en knip de draad af. Laat een langere draad hangen om de ster meteen te kunnen ophangen.

Voor de onderzetter haak je als volgt verder,

 
Toer 6:
 *Haak 6 lossen, haak 1 vaste tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer, haak wederom 6 lossen, haak 1 vaste tussen de 2 vasten van de vorige toer*. Herhaal tussen de * tot het einde van de toer.

Toer 7: Haak 8 vasten om elk lossen boogje van de vorige toer en sluit de toer met 1 halve vaste.

Toer 8: Haak 1 half stokje in elke steek en sluit de toer met 1 halve vaste.

Heel veel plezier met je mooie sterren of onderzetters :)

Fijne dag! X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (3)

 • Avatar

  Arja

  |

  Yesss, de eerste ster is af en zonder! foutjes :-) Wowww ik ben echt vet blij, hoe blij kan je zijn hihihi.
  Ik ben wel een ietsie pietsie lang op je site: geen printer en deze wil ik dus echt hebben, ik ga nog even een aantal maken en dan show ik ze binnenkort op insta.
  Bedankt voor dit leuke patroon, op naar de onderzetter (kan een dingetje worden: ik ben heer en meester in maken van meerdere/mindere boogjes *lol*

  Groetjes Arja xx

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hahahahah heerlijk Arja! Geniet ervan :)

   Reply

Laat een reactie achter