fbpx


KATTENMAND HAKEN

Ik ben dol op nieuwe garen en materialen. Ik vind het echt heerlijk om “nieuwe” dingen uit te proberen en zo kwam er laatst een materiaal voorbij wat ik meteen moest scoren haha. Ik heb het over het Bobbiny Yarns garen. Het is een hele mooi toffe dikke koorddraad die je in verschillende diktes kan krijgen. Je hebt het in 3 mm. dik in 5 mm. dik en een echte Jumbo variant die je maar liefst met naalden 16-18 mm haakt.  En het is ook nog eens in vele toffe kleuren beschikbaar. De meeste echte dikke cord garen zijn al snel onbetaalbaar. Op zich natuurlijk heel logisch, want hoe dikker (meer) materiaal, hoe meer je er ook voor moet betalen. Maar dit garen vind ik echt heel schappelijk geprijsd. Er zit 100 meter lengte op een streng en je betaald voor de 3 mm dikte € 7.95, voor de 5 mm dikte € 8.95. Voor de Jumbo betaal je € 18,90 dus die is wel wat prijziger maar dat is ook echt iets bijzonders vind ik. Je maakt er echt een eye-catcher mee. Je kunt het garen uitstekend gebruiken om te haken maar ook om mee te knopen, macramé zeg maar. Dat ben ik natuurlijk ook meteen gaan en ik zal jullie daar later foto’s van laten zien hier op mijn blog.  Maar als eerste wilde ik een nieuwe kattenmand haken voor Keesje :) De mand haakte ik met het Jumbo cord. Ik gebruikte in totaal 2 strengen in de kleur Mustard en haaknaald 15 mm. Ik wilde dat de mand lekker stevig zou worden omdat Keesje nog wel eens wild kan zijn haha (Lees: Meestal neemt hij een aanloop en springt dan omhoog om met een enorme knal in de mand te ploffen). Hij wilde eigenlijk ook niet wachten tot ik de mand had afgehaakt zoals je ziet haha. Maar uiteindelijk heb ik hem er toch even uitgekregen :) Ik haakte de mand enkel in vasten en ben begonnen bij de bodem. Zet om te beginnen een magische ring op en haak er 6 vasten in. Of haak 2 lossen en haak 6 vasten in de tweede losse vanaf de haaknaald. Toer 1: Haak 2 vaste in elke vaste (12). Toer 2: Haak 2 vaste in elke 2e vaste (18). Toer 3: Haak 2 vaste in elke 3e vaste (24). Toer 4: Haak 2 vaste in elke 4e vaste (30). Toer 5: Haak 2 vaste in elke 5e vaste (36). Toer 6: Haak 2 vaste in elke 6e vaste (42). Toer 7: Haak 2 vaste in elke 7e vaste (48). Toer 8 t/m 21: Haak 1 vaste in elke vaste (48). Omdat ik de mand wilde dubbelvouwen voor een extra stevig gevoel en een stoer uitstraling heb ik hem lekker hoog gehaakt. Wil jij hem maar enkel haken heb je misschien al genoeg aan 1 streng. Omdat ik één kant van de gehaakte vasten mooier vind dan de andere, en ik die mooie kant graag aan de buitenkant wil. Heb ik het haakwerk nadat de eerste streng was opgehaakt, gekeerd en ben ik dus tegen de richting in gaan haken. Als je de mand dan binnenstebuiten keert krijg je dezelfde kant buiten als de onderkant van de mand buiten. Haak als laatste indien gewenst nog een rand met halve vaste om de gehele mand. Dit zorgt voor een mooie afwerking. Voor een extra leuk en stoer effect naaide ik er een leren label aan met MIAUW erop, deze maakte Joyce van www.mez11.nl voor me. Zoals je ziet is Kees er mega blij mee, dus het is zeker en vast ook een aanrader voor andere viervoeters! Wil jij ook graag met dit toffe garen aan de slag, je kunt het HIER bij Haak maar aan bij Sas kopen :) Ik wens je een hele fijne dag! X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (24)

 • Avatar

  Dana

  |

  Super tof… dit wordt mijn nieuwe project

  Reply

 • Avatar

  Christianne

  |

  Hoi Lisanne, ik vind je kattenmand (ook de kleur) geweldig en staat op mijn “haaklijstje”.
  Begrijp ik uit je beschrijving dat ik voor twee mandjes misschien voldoende heb aan drie strengen bobbiny?

  Groetjes Chris

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Chris, dankjewel, nee je hebt echt 2 strengen per mandje nodig. Groetjes Lisanne

   Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Tenzij je hem natuurlijk niet dubbelzijdige haakt, dat scheelt veel garen en dan kan het idd wel met 3 denk ik :)

   Reply

 • Avatar

  Yvette

  |

  Hoi hoef je niet elke toer af te sluiten met een halve vaste???

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Nee dat die ik niet, mag uiteraard wel maar ik haak gewoon door :)

   Reply

 • Avatar

  nina

  |

  Heel leuk! Wat is een streng? Hoeveel van die bollen bobby yarns gebruik je om een zn mandje te haken?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Je gebruikt 2 strengen/bollen in totaal per mandje.

   Reply

 • De Bobbiny Zomertas! - draad en praat...

  |

  […] van 3 mm, de Premium van 5 mm en de Jumbo van 9 mm. Ik was natuurlijk al bekend met de toffe Kattenmand voor kat Kees (of Jack) van Lisanne, maar in de kraam van Saskia stonden nog zoveel andere geweldige  projecten […]

  Reply

 • Avatar

  Jessica

  |

  Hoi,

  Wat een super leuke mand! Wat zijn de afmetingen van de mand?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Hi, de doorsnede is ongeveer 44 cm :)

   Reply

 • Avatar

  Miranda

  |

  Wat een onwijs leuke mand. Nu wil ik hem met bobbiny 5 mm gaan haken. Wat schat jij in wat ik nodig heb dan?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Miranda, in principe zit er hetzelfde aantal meters op, alleen wordt je mand met 2 bollen een stuk kleiner. Ik denk dat je het dubbele aantal nodig zal hebben om d mand te vergroten naar mijn formaat zeg maar. Heel veel haakplezier! En ik ben heel benieuwd hoe tof ie wordt :)

   Reply

   • Avatar

    Miranda

    |

    Toch maar de jumbo gedaan ook in de kleur mustard. Super blij mee, zoooo leuk geworden!! Bedankt voor je patroon?

    Reply

 • Avatar

  Marie jose

  |

  Misschien een heel domme vraag .ben enthousiast begonnen maar ik kom in de knoop .ik krijg haast een rond bolletje bij de 3e toer…of komt dat later goed?

  Reply

  • Avatar

   Jose

   |

   Dag Lisanne,
   Ik heb een vraag over het patroon en daar kom ik niet goed uit. Ik heb zoals jij ook beschrijft na de eerste streng de mand omgekeerd om verder te haken voor een mooie voorkant. Echter, na dat gedaan te hebben komt er nu een hoogte verschil omdat ik de toer niet heb afgemaakt. Dat hoogteverschil staat niet mooi. Had ik soms de mand moeten omdraaien bij het begin van de volgende toer i.p.v. ergens middenin bij het wisselen van de streng ?

   Reply

   • Avatar

    Lisanne Multem

    |

    Hi Jose, wat leuk dat je mand aan het haken bent. En wat gek daar had ik geen last van. Wat je kunt doen is de toer sluiten met een halve vaste na het keren. Dan krijg je ook geen hoogte verschil :)
    Ps: ik hou me aanbevolen voor een foto als ie af is! Groetjes Lisanne

    Reply

 • Avatar

  Marie jose

  |

  Stom stom heb het opgelost had niet gemeerderd

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Goed opgelost :) Heel veel haakplezier nog!

   Reply

 • Avatar

  Ellen

  |

  Hey Lisanne,
  Ik ben nog maar net gestart met het haken, dus vandaar waarschijnlijk mijn vraag: wanneer ik 2 vaste in elke 2de vaste haak, dan kom ik uit op 12 en niet op 18? Hoe kan ik op 18 vasten uitkomen in de 2de toer? :)

  Grtjs,
  Ellen

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Ellen, Wat leuk at je aan het haken geslagen bent :) Als je in elke 2e 2 vasten haakt en in de andere steken gewoon 1 vaste kom je op 18 uit. Veel haakplezier! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Bertha Opbroek

  |

  Hallo Ellen,.
  Nadat ik toer 7 heb gehaakt en dus 48 vasten heb, moet ik vanaf toer 6 ™ 21 vasten haken. Moet toer 6 niet toer 7 zijn.

  Reply

 • Avatar

  Sharon Van lokeren

  |

  Beste
  Kei leuk patroon. Ik ben ook begonnen. Maar bij toer 8 tot 21 vind ik precies nog iets niet duidelijk. Voor het omdraaien doe je dit na je eerste bol op is tot 21 of doe je toer 8 tot 21 twee keer ?

  Reply

Laat een reactie achter