Het is weer bijna Valentijn en dit jaar had ik echt weer zin om iets leuks te haken voor deze dag van de liefde :) Deze hartendiefjes zijn niet perse alleen voor je geliefde partner, je kunt ze echt aan iedereen geven die je lief hebt. Bijvoorbeeld je mams, zuster of je oma.

Iedereen wordt vrolijk van zo’n klein schattig hartje en iedereen heeft er wel ergens een leuke plek voor. Ik hang ze aan de deurklink, aan de kast, aan mijn sleutelbos of aan een cadeautje. Maar er zijn natuurlijk nog veeeeel meer leuke plekjes te verzinnen.

Benodigdheden:

 • Haaknaald 2,5 mm
 • Restjes matte katoen bijv. Scheepjes Cotton 8 of Durable breikatoen
 • Vulling
 • Schaar
 • Stopnaald

Je haakt deze leuke hartendiefjes als volgt:Zet om te beginnen 2 lossen op, haak dan 2 halve stokjes (hst) in 2e losse vanaf de haaknaald, haak 2 lossen en keer je werk.Toer 1: Haak 2 hst in beide steken, haak 2 lossen en keren (4).Toer 2: Haak 2 hst in de eerste steek, haak 1 hst in de volgende 2 steken en 2 hst in de laatste, haak 2 lossen en keren (6).Toer 3: Haak 2 hst in de eerste steek, haak 1 hst in de volgende 4 steken en 2 hst in de laatste, haak 2 lossen en keren (8).Toer 4: Haak 1 hst in elke steek, haak 2 lossen en keren (8).Toer 5: Haak 2 hst in de eerste steek, haak 1 hst in de volgende 6 steken en 2 hst in de laatste, haak 2 lossen en keren (10).Toer 6: Haak 1 hst in elke steek, haak 2 lossen en keren (10).Toer 7: Haak 2 hst in de eerste steek, haak 1 hst in de volgende 8 steken en 2 hst in de laatste, haak 2 lossen en keren (12).Toer 8: Haak 1 hst in elke steek, haak 2 lossen en keren (12).Toer 9: Haak 2 hst in de eerste steek, haak 1 hst in de volgende 10 steken en 2 hst in de laatste, haak 1 losse en keer je werk (14).

Haak nu als volgt voor de boogjes, na elke komma, begin je in de volgende steek met haken:Toer 10: Haak 1 v, 1 hst, 1st, 2 dubbele stokjes, 1 st, 1 hst, 1 hv, 1 hv, 1 hst, 1 st, 2 dubbele stokjes, 1 st, 1 hst, 1 v.Haak dan 1 halve vaste en hecht af.Haak nog eenzelfde hartje en leg beide hartjes met de verkeerde kant op elkaar. Haak ze aan elkaar vast door rondom een rand vasten te haken. Vergeet het hartje niet op te vullen voordat je het helemaal dicht haakt, gebruik niet te veel vulling maar net een beetje.

Haak als laatste een koordje van lossen in het boogje van het hartje om het op te kunnen hangen. Wie ga jij blij maken met jouw hartendiefje..?!Ik wens je alvast een hele fijne valentijn!-X- Lisanne

8 reacties op “Hartendiefjes haken..!”

 1. Arja schreef:

  Let’s share some love on instagram, morgen even haken :-)

 2. Janneke schreef:

  Wat zijn ze leuk Lisanne! Thanks voor het patroon. Een leuk patroontje voor tussendoor!

 3. Paula schreef:

  Schattige hartjes, leuk om nog snel even te maken..:-)

 4. Eefje schreef:

  Mooi hartje ik ga er een stel haken voor woensdag dan heb ik weer brei-café gezellig voor de dames

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving