fbpx


Poefkussentje van lontwol

Ik ben gek op lontwol projecten, dat weten jullie vast al :)


Ik vind het heerlijk om die XXL dekens te maken en heb er ook al wat wandhangers mee gemaakt. Ik koop mijn lontwol materiaal eigenlijk altijd bij Meervilt.nl, die hebben heel veel  kleuren en soorten :)  Toen ik laatst zag dan DMC een heel leuk gecombineerd lontwol garen heeft was ik meteen fan. Dat moest ik natuurlijk even uitproberen.


Dit garen is wat dunner dat de gewone lontwol en het is niet 100% wol maar ook een deel acryl. Ik was dus heel benieuwd hoe het zou werken en wat het eindresultaat zou zijn. Ik vind in de look van deze wol de acryl helemaal geen punt. Het ziet er nog steeds natuurlijk uit en voelt ook fijn aan.


Ik had niet genoeg om er meteen een deken mee te breien en dus koos ik ervoor om een leuk klein poefkussentje te maken. Ik breidde een lap in ribbelsteek die ik vervolgens om de kussen/poefvulling heen spande. Ik vind het echt zo’n schattig mini poefje geworden! Ik gebruik hem als kussen en ook Kees heeft hem alweer in het oog haha.


Het is echt leuk materiaal om mee te werken. Het pluist wel behoorlijk, dus doe niet je pretty black dress aan als je ermee gaat werken ;) Ik heb er in totaal 2 strengen garen in zitten en het poefkussen heeft een doorsnede van 30 cm. Hij staat ook superleuk als kussen op je bank of stoel. Werkte jullie al eens met lontwol? En zoja wat maakte jij er mee?

Alvast een heel fijn weekend gewenst!!

Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (6)

 • Avatar

  Marjan

  |

  waar kan ik de dmc gecombineerde lontwol garen kopen?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   HI Marjan, als je het materiaal googeled kom je bij veel verkooppunten, bijvoorbeeld handwerkwebshop. Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Marleen

  |

  Ik vind het een prachtig materiaal. Zo puur. Ik geef workshops bij Intratuin met dit garen. We maken een woondeken met de handen. Je ‘breit’ een tricotsteek. Je werk ligt voor je op de tafel. Iedereen is altijd super trots op zijn werk als ze een mooie deken hebben gemaakt. Leuk project met een groots effect.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja gaaf he! het pluist wel heeeeel erg hahah maar dat maakt de look ook wel erg leuk! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  corry

  |

  dag Lisanne hoe maak je dat ronde kussen met lontwol .

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Hi, je breit een lap en die vouw je om het kussen heen, daarna trek je meenemen draad rondom de openingen strak :)

   Reply

Laat een reactie achter