fbpx


Mini mandala’s in de paastak..!

Krijgen jullie ook al zoveel zin in het voorjaar? Nu de ergste kou uit ons land verdwenen is (oké dit weekend moet je toch nog verkleed als Eskimo naar buiten ;-)) , wil ik zo snel mogelijk een voorjaarssfeertje in huis creëren. Tulpen, witte druifjes en andere voorjaarsbolletjes…ik houd ervan! Vorige week kocht ik twee mooie takken van een kronkelhazelaar. Dit jaar niet alleen paaseitjes in de takken, maar ook leuke mini-mandala’s. Het is altijd zo jammer dat de eitjes na Pasen weer opgeruimd moeten worden, maar deze mini-mandala’s kan je lekker laten hangen. Ik haakte de mandala’s van witte katoen, maar je kan je natuurlijk ook uitleven met leuke kleurtjes.


De metalen ringen kocht ik via internet bij Hof van Gelre-kraaltotaal  en de mandala’s haakte ik van restjes witte katoen voor haaknaald 2 en haaknaald 3. Op Pinterest vond ik patronen van gehaakte mandala’s waarvan ik vaak slechts de eerste paar toeren haakte, omdat deze dan al groot genoeg waren voor in de metalen ringen. Zoals je ziet heb ik allemaal verschillende patroontjes gekozen voor de mandala’s. Leuk voor de afwisseling en het ziet er ook extra speels uit!


Benodigdheden:
 • Restjes dunne katoen
 • Haaknaald 2 en 3
 • Metalen ringen van 8 en/of 10 cm doorsnee
 • Stopnaald
 • Schaar
 • Kronkelhazelaar takken
 • Vaas

Werkwijze: Kies een leuk mandala patroontje uit en haak deze tot een doorsnee van 1 tot 1,5 cm kleiner dan de metalen ring. Haak de mandala op 1 punt met een vaste aan de ring vast. Schat vervolgens hoeveel vasten je om de ring haakt, voordat je het volgende punt van de mandala aan de ring vast haakt. Zo ga je door totdat de hele mandala in de ring vastzit. Knip een lange draad af, zodat je daarmee het lusje kan maken, waarmee je de mandala in de tak hangt. Werk de overige draadjes weg met een stopnaald. Hang de mandala’s aan de hazelaartak en kies een mooi plekje in huis om de vaas neer te zetten. Sfeertje toch?! En je hebt er ook nog eens lang plezier van!


Veel haakplezier en alvast een heel fijn weekend,

Liefs Jacqueline

Labels:, , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (11)

 • Avatar

  Nynke

  |

  Wat leuk zeg!!! Dit ga ik ook maar eens proberen denk ik.
  Fijne Paasdagen alvast. ??

  Reply

 • Avatar

  Emily

  |

  Wat een ontzettend leuk idee. Ben al direct aan het kijken naar van die kleine ringen. Heel leuk idee. :-).
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Wat een superleuk idee, zo vind ik zelfs paastakken leuk.
  Ik heb het boekje mandala’s haken, en nu weet ik wat te doen.

  Fijn weekend allemaal, liefs Arja

  Reply

 • Avatar

  mafke

  |

  super leuk idee, ik haakte laatst al mandala’s maar nog niet zo klein. Zo in de paastakken ziet het er super leuk uit!

  Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogpost.nl)

  |

  Super mooi! Zo’n eenvoud al dat wit. Een sfeertje om u tegen te zeggen!

  Reply

 • Avatar

  Anna-Marie

  |

  Leuk idee voor de Paas. Heb hem voor je gedeeld op mijn pagina.

  Reply

 • Avatar

  Sonja

  |

  Wat een ontzettend leuk idee, ook om deze op verschillende hoogtes voor het raam te hangen?

  Reply

 • Avatar

  Joyce

  |

  Erg mooi….zou ze ook graag willen maken….ik kan alleen niet echt geschikte patronen vinden, zou je de door jou gebruikte patronen kunnen / willen doormailen?
  Ik heb zelf ook al op pinterest gezocht, maar kom niet ver.

  Alvast hartelijk dank!

  Reply

 • Avatar

  Anita

  |

  Ik wil graag de minimandala’s haken ,er staat bij gratis patroon ,maar kom er met geen mogelijkheid in ,heel jammer

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Je kunt de patronen via Pinterest zelf opzoeken zoals daarbij staat.

   Reply

Laat een reactie achter