15 mei 2018

Hedgehog Fibers sjaal haken

Ik ben al een lange tijd helemaal verliefd op die Hedgehog fibers garens…ze zijn zo prachtig geverfd met dat speelse kleurverloop. Ik zag het al meerdere malen bij Cross and Woods in de winkel en dan sta je daar dus bij te zwijmelen…haha. Hert is een kostbaar garen en dus wilde ik deze keer wel van te voren bedenken wat ik ermee ging maken. Nu kun je er geweldige patronen mee breien, maar haken zie je niet zoveel. Ik ben dol op sjaals, en dan het liefst op rechte stoere sjaals.


Driehoek sjaals kunnen ook heel mooi zijn en ze zijn vaak heel leuk om te haken, maar toch hou ik uiteindelijk meer van stoere sjaals om te dragen. En om die te haken met Hedgehog garen is best een uitdaging. Zeker omdat het garen erg dun is. Maar het is me wel gelukt…wil jij hem ook maken? Let op: dit is geen ff snel tussendoor project :) Dit is een patroon waarbij je best lang bezig bent om een beetje lengte te krijgen. Mijn sjaal is met 3 bollen uiteindelijk 1,60 meter geworden. En hij is zooooo mooi, hahaha al zeg ik zelf! Het garen is heerlijk zacht en het mooie kleurverloop is echt geworden zoals gehoopt.

Benodigdheden:

 • Haaknaald 5 mm en 3,5 mm
 • 3 strengen Hedgehog fibers skinny single
 • Schaar
 • Stopnaald

De sjaal op de foto is 1,60 meter lang en ongeveer 40 cm breed.

Het patroon is simpel en steeds een herhaling…maar het duurt wel even voordat je sjaal helemaal af is haha. Zet hem op he!

Zet om te beginnen 61 lossen op met haaknaald 5 mm. Haak daarna verder met haaknaald 3,5 mm.

Toer 1: Haak 1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald, haak daarna 1 stokje in de 3e losse vanaf de haaknaald. Je gaat dus een steek terug, je haakt over het eerder gehaakte stokje heen. *Sla 1 losse over, haak daarna 1 stokje in de volgende losse. Haak nu 1 stokje in de net overgeslagen losse*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. Eindig met 1 stokje in de laatste losse.

Toer 2: Haak 2 lossen en keer je werk. Haak 1 half stokje in elke steek.


Toer 3: Haak 3 lossen en keer je werk. Sla de eerste steek over, haak 1 stokje in de 2e steek, haak nu 1 stokje in de net overgeslagen steek. *Sla 1 steek over, haak daarna 1 stokje in de volgende steek. Haak nu 1 stokje in de net overgeslagen steek*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. Eindig met 1 stokje in de laatste losse.

Herhaal toer 2 en 3 om en om totdat je in totaal 3 strengen van het garen hebt opgehaakt. Hecht daarna af met 1 halve vaste en werk de draadeinden weg in de sjaal. Klaar is ie!! Wil jij ook met dit soort garen werken..je kunt het HIER aanschaffen.

X Lisanne

Dit bericht bevat gesponsorde materialen

Eén reactie op “Hedgehog Fibers sjaal haken”

 1. Margaret schreef:

  Prachtige sjaal in mooie kleuren. Bedankt voor weer een fijn patroon.
  Kun je nog iets meer over het garen vertellen. Is Hedgehog Fibers de merknaam? Of heet het type garen zo. Ik zie deze naam namelijk niet op de pagina staan waar jouw onderste link naar toe gaat.

  Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving