8 juni 2018

De Bobbiny Zomertas!

Afgelopen maart was ik op de toffe lifestyle beurs Creative Live  toen ik tegen de snoepkraam van Sasja van Haak maar aan Bij Sas aanliep. Planken vol met het prachtige Bobbiny garen in te gekke kleuren. Het garen gemaakt van 100% gerecycled okeo-tex katoen is er in verschillende varianten: de Junior van 3 mm, de Premium van 5 mm en de Jumbo van 9 mm.

Ik was natuurlijk al bekend met de toffe Kattenmand voor kat Kees (of Jack) van Lisanne, maar in de kraam van Saskia stonden nog zoveel andere geweldige  projecten uitgestald. Mijn oog viel meteen op de tas (model shopper) met een prachtige macramé voorkant. Die moest het worden ! De tas is als pakket met garen te koop en na lang twijfelen , roze of toch mint, ja mint !, ging ik met tas vol premium garen en het patroon naar huis.

Ik werd al gewaarschuwd dat het zulk fijn garen is en dat is zeker waar. Met haaknaald 8 schiet je project snel op en het viel me echt mee hoe zwaar het haakt. Je hoeft hier zeker geen spierballen voor te hebben en het is niet stug maar juist glad. Het patroon is duidelijk omschreven en voor je het weet is het gehaakte deel af. Daarna wacht het toetje, het macramé gedeelte. Ik had zelf nog nooit iets met macramé gedaan maar vond het super leuk om te doen.

Met verschillende weitasknopen krijg je een toffe voorkant en wordt de tas een echte blikvanger. Als je net als ik nieuw bent met macramé zijn er genoeg filmpjes die je op weg kunnen helpen en als je eenmaal aan het knopen bent gaat het bijna als vanzelf. Ik ben echt heel blij met het eindresultaat!

De tas heeft een mooi formaat voor een dagje strand en biedt  genoeg plek voor een handdoek, zonnebrand en een nieuw haakwerkje. Ik hoop op een zonnige zomer waarbij ik mijn nieuwe tas veel kan gebruiken!

Wil jij er van de zomer ook hip bij lopen en heb je zin om ook eens met het toffe Bobbiny garen te haken. Kijk dan eens HIER.

Zonnige groetjes, Liesbeth

2 reacties op “De Bobbiny Zomertas!”

  1. moois van mie schreef:

    Da’s een mooie tas! Ik hou van projecten waarbij technieken worden gecombineerd!

  2. Arja schreef:

    Leuk garen en een mooie tas als resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving