fbpx


Zee deken haken..!

Deze deken haakte ik vorig jaar in de zomer, het is zo’ n heerlijk doorhaak project omdat je steeds dezelfde steken herhaalt. Maar door de wisseling van kleuren blijft het heerlijk om door te haken. Ik werd geïnspireerd door de zee. Wij zijn dol op het strand, dat heb ik van huis uit al meekregen… Mijn moeder is namelijk ook dol op het strand en zo gingen we elke zomer heerlijk genieten in Zeeland. De kleuren van de zee en het strand zijn ontzettend inspirerend voor mij. Het grijsgroene gras in de duinen in combinatie met het crème witte zand :) Dat vind ik zo mooi… Maar ook de kleuren van de zee zijn echt prachtig. Het begint met dat net niet witte schuim op het strand en loopt dan steeds over naar donkerder blauw hoe dieper je gaat. En als de zon er dan op schijnt….krijg je no0g veel meer kleurwisselingen te zien! PRACHTIG echt! En toen ik daar liep…dacht ik…daar moet ik een deken van haken. De Epic katoen van Yarn and Colors heeft zoveel kleuren en daarom haakt ik de deken daarmee. Ik k00s 4 kleuren uit die mooi in elkaar overlopen van crème wit naar donkerblauw. En een toffe steek genaamd de gerstekorrel (combinatie van een stokje en vaste) zorgt voor een mooi reliëf dat net zo onrustig is als de golven :) Natuurlijk moest Jacky weer even de photobomber uithangen hahaha. Oké, eerlijk…ik zei dat hij er even af moest omdat ik foto’s wilde maken en daar was hij het gewoon totaal niet meer eens hihi… Voor iedere overgang van kleur haakte ik twee toeren tussendoor met de “oude” kleur. Dat geeft een extra leuk effect aan de deken en het is weer iets wat anders.  Hij staat zo leuk onder mijn nieuwe overkapping in de tuin met andere zelfgemaakte projecten. Ik ben er helemaal happy mee. Het is best een groot project, maar omdat de Epic een goed te betalen garen is, is het nog wel leuk om te maken. Je scoort het bijv. HIER. En ik vind het ook erg fijn als ik nog eens een keer onder die deken kan zitten op een frisse zomeravond :) Is jullie tuin al helemaal klaar om te genieten van de zomer? Hier eindelijk!! haha Binnenkort meer foto’s online. X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (14)

 • Avatar

  de DIY Diva

  |

  Inderdaad een prachtige deken, met mooie kleuren. Maar ja, ik ben dan ook een Zeeland liefhebster…
  Groetjes
  Mar10

  Reply

 • Avatar

  Emily

  |

  Wat een ontzettend mooie deken. Geweldige kleuren.
  Fijne vrijdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Jacky wil duidelijk zijn moment of fame. Of zou hij door die prachtige zeedeken zin hebben in een tochtje over het strand? De deken geeft echt een strandgevoel en fijn om onder te kruipen op de kille avonden.

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Silvia Postma

  |

  Haai,
  Hoeveel bollen heb je gebruikt van elke kleur? En hoeveel steken heb je gehaakt in de breedte? Goed weekend!
  Groetjes Silvia

  Reply

 • Avatar

  Ilse

  |

  Wauw … prachtig deken! Mooie kleuren, mooie steek.
  En wat een gezellig hoekje heb jij buiten!
  Groet, Ilse

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Dit wordt wel verleidelijk, ook ik ben een ‘meisje’ van de zee. Geboren en getogen, zodra ik door de duinen de zee al hoor ben ik een ander mens. Vorig jaar je stranddeken gehaakt, deze past en hoort er dan wel bij hahaha.

  Reply

 • Avatar

  Ilona

  |

  Super gaaf deken! Heb eigenlijk dezelfde vraag als Silvia… Hoeveel steken in de breedte en hoeveel bollen wol heb je nodig?
  Ik hoor het graag!

  Groetjes Ilona

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ik heb ongeveer 6 bollen per kleur gebruikt :) en de breedte is 1,20 meter. Ik heb de steken niet geteld maar de lossenketting opgemeten :)

   Reply

 • Avatar

  Esther

  |

  Hi Lisanne, Ik heb net je site gevonden…. wat een mooie dingen maak je! Ik word er blij van. De deken vind ik erg mooi!! Welke steek heb je hiervoor gebruikt? En staat er een patroon op deze site? Verder ben ik erg nieuwsgierig naar het kleed onder de tafel op bovenstaande foto (grijs/crème -groen). Waar is deze te koop? Ga zo door met je mooie creaties, ik kom gauw eens terug! groetjes Esther

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   HI Esther het Klee dis van Karwei. ik heb geen patroon gebruikt maar wel de steek genoemd in de blog. die zou je ven kunnen googelen om bij een filmpje te komen. Heel veel maakplezier alvast! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Esther

  |

  Hi Lisanne, ja ik heb de steek gevonden. Het was al laat en ik had er overheen gelezen. Dank voor het vermelden van het kleed. Ik kan hem helaas niet vinden op de site van Karwei, misschien is het al een tijd geleden dat je deze hebt gekocht? Nou ja, dan maar even verder kijken of een andere winkel zoiets dergelijks verkoopt…

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gelukkig maar, ja klopt het was van het voorjaar. Denk dat nu alle zomerdingen weer een beetje weg zijn. Maar ze hebben ze ieder jaar gelukkig :) Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter