fbpx


Boekreview ‘Geometrische motieven haken’

Joke Decorte (bekend van haar boeken Joekedoe en Joekedoe 2) heeft weer een nieuw haakboek uitgebracht, namelijk ‘Geometrische motieven haken’. Caroline schreef er een review over… Ik was al fan van beide Joekedoe boeken, mede omdat alle knuffels zo goed als uit één stuk zijn gehaakt en dat is voor iemand die altijd loopt te prielen met het netjes aan elkaar naaien van alle onderdelen best heel fijn haha. Geometrische motieven haken is een heel ander boek geworden. Geen knuffels dit keer, maar mooie shawls, dekens en omslagdoeken. Het boek en de uitleg is zo opgezet dat je eigenlijk zelf kan bepalen wat voor een project je maakt met een bepaald motief. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik behoorlijk enthousiast ben over dit boek!! De motieven zijn prachtig, maar ook de uitleg zowel tekstueel als de diagrammen zijn super duidelijk. Ik betrap mijzelf er vaak op dat ik niet alles lees uit een boek en in mijn enthousiasme meteen aan de slag ga, op zich geen probleem (meestal niet dan ;)) maar ik raad je zeker aan om even 10 minuten te investeren en de uitleg aan het begin van het boek te lezen. Dit scheelt wat puzzelwerk, Joke legt hier namelijk precies uit hoe je de patronen kunt gebruiken en moet ‘lezen’. Ook geeft ze een aantal zeer praktische tips waardoor het nog leuker en makkelijker wordt om met de projecten aan de slag te gaan. Ik begon met het Firenze motief, gevolgd door Asti en Amalfi. Echt zo gaaf om te zien hoe je ‘kunstwerkje’ groeit bij iedere toer en het motief zich steeds een beetje meer prijsgeeft. De patronen zijn voor zowel de beginnende haakster heel goed te doen (je gebruikt praktisch alleen stokjes en lossen) maar ook uitdagend genoeg voor de wat gevorderde haakster, omdat de motieven eigenlijk niet gaan vervelen en daarbij erg fijn weghaken met bijv je favo Netflix serie op de achtergrond. Dit laatste is voor mij persoonlijk vaak een must, 2 hele fijne bezigheden gecombineerd :). Wil jij ook aan de slag met dit boek? Je kunt het oa. HIER aanschaffen. Ik wens je een hele fijne dinsdag! Liefs Caroline

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (5)

 • Avatar

  Margaret

  |

  Gaatjes haken in een patroon deed ik tot nu toe met mijn eigen fantasie. Handig dat er nu een boek met mooie patronen is. Bedankt voor de tip. Dit boek ga ik zeker kopen.

  Fijne dag, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Joke

  |

  Dank je wel voor deze leuke review. Caroline snapt duidelijk waar dit boek over gaat. Je maakt inderdaad wat je zelf wil met deze motieven.
  Dank je wel,
  Joke

  Reply

 • Avatar

  Saskia Venderbosch

  |

  Ik ben een testhaakster voor dit boek geweest,wat ik met liefde heb gedaan. Ik heb het boek ook en er staan zoveel leuke motieven in dat je niet weet waar je aan moet beginnen. Ik heb een heel leuk babydekentje gemaakt van motief cecina. Is echt een heel leuk boek met duidelijke beschrijvingen. Het is een topper.

  Reply

 • Avatar

  jans

  |

  schitterend boek met duidelijke uitleg en foto’s echt een aanrader

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Pas binnen en vandaag al begonnen, super boek!

  Reply

Laat een reactie achter