fbpx


DIY: Rieten boodschappenmand wordt hippe tas!

Eerste even de winnares van de By Hinke portemonnee bekend maken..!

BARBARA je hebt gewonnen! Barbara schreef: Zo tof! Ik had de tassen BijHinke ook al gespot ze zijn geweldig! En in het blauw nog mooier dan mooi. En ja natuurlijk zou ik heel graag dat mooie portemonneetje winnen. Ik ben vast aan het duimen!

Je ziet deze zomer vele hippe rieten boodschappenmanden in de winkel. Ze hebben een leuk bohemien sfeertje en ik ben er helemaal weg van. Alleen vond ik ze ook voor zo’n tijdelijk hip item nogal prijzig. Aan de slag dus!!


Vorig jaar kocht ik bij het Kruitvat een rieten tas voor nog geen €6,00 en nu betaal je er overal ruim €25,00 voor. Mijn mand stond in een hoekje en die heb ik tevoorschijn getoverd.

Die kon ik toch ook zelf een boho uitstraling geven? Voordat ik begon heb ik eerst wat ideeën opgedaan op Pinterest. Ik vind al die felle, zomerse kleurtjes bij een ander geweldig, maar voor mezelf gaat dat te ver. Ik ben dus gewoon in mijn favoriete, neutrale kleuren aan de slag gegaan. Je hebt niet veel nodig om je mand te pimpen. Ik werk hieronder twee voorbeelden uit.De eerste mand die ik onder handen nam heb ik gepimpt met pompons. Ik heb mijn pompom-makers tevoorschijn gehaald en ben met de kleinste aan de slag gegaan.

Ik maakte van een restje witte wol een aantal witte pompoms en die naaide ik met de draad, waar ik de pompoms ook mee dicht knoopte, aan de mand vast. Een simpele diy, met een groots resultaat, mits je van pompoms houd!

De tweedemand die ik onder handen nam wilde ik voorzien van een leuk zomers woord.
Hier moest ik even over nadenken, want hoe ging ik dat woord op de mand krijgen: met verf, tamponneren? Nee! Deze zomer zie veel woorden gemaakt van wol en dat wilde ik ook.

Ging ik punniken of toch haken? Ik wilde een mooie dikke draad gebruiken en die kan niet door de punnikmolen. Dus toch weer de uitdaging met mezelf aan gegaan en mijn haaknaald gepakt.


Ik haakte een hele lange draad. Vervolgens bedacht ik welk woord ik op mijn mand wilde maken. Dit woord schreef ik met potlood op de mand, zodat ik wist dat ik uit zou komen.

Met een stopnaald met scherpe punt en een draad garen in dezelfde kleur als mijn wol ging ik aan de slag. Ik legde mijn gehaakte draad op de letters die ik voorgetekend had en zette die draad met kleine steekjes vast, zodat je het niet zag.


Dit vastzetten neemt even tijd in beslag, maar is niet moeilijk, doordat je een naald met scherpe punt gebruikt steek je makkelijk door de mand heen. Ik haakte nog een lusje en kocht een houten knoop en beiden zette ik aan de bovenkant vast, zodat ik de mand ook dicht kon doen.


Tenslotte maakte ik nog drie kleine pompoms en een pompom-tassel voor aan het hengsel en ook deze simpele mand was omgetoverd in een boho-mand.


Zo zien jullie, je hebt niet veel nodig om een eenvoudige boodschappentas om te toveren in een hippe, zomerse tas. Ik hoop dat ik jullie heb aangestoken en jullie allemaal aan de slag gaan. Alvast heel veel plezier met diy-en!

Liefs, Miranda

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter