29 maart 2024

DIY vaas van strijkkralen maken

Ik voelde me alsof ik even terug in de tijd ging toen ik aan de slag ging met dit DIY project. Vroeger, echt heel vroeger, maakten mijn zusje en ik ook van alles van strijkkralen, maar dat is echt meer dan 25 jaar geleden. Nu ging ik dus weer eens aan de slag met een nieuw project, namelijk een DIY vaas van strijkkralen maken.

Ik wilde er een echte voorjaarsvaas van maken. Met van die schattige margrietjes, daarom maakte ik allemaal witte bloemetjes met gele hartjes. Je hebt voor dit project natuurlijk strijkkralen nodig. Maar je hebt ook een strijkkralen onderplaat nodig in de vorm van een ster. Daar kun je gemakkelijk een aantal bloemetjes tegelijk opmaken. En niet te vergeten een vaas als basis. Ik vond deze glazen vaas bij de kringloop, maar wie weet heb jij nog wel een oude vaas liggen.

Let op dat je wel ruimte houdt tussen de bloemetjes. Op de foto links zie je hoe het wel moet. Op de foto rechts zie je hoe het niet moet. Als je de onderplaat dan gaat strijken zitten alle bloemetjes aan elkaar. Ik voegde her en der een aantal groene blaadjes toe om te zorgen dat de witte bloemetjes er goed uitspringen. Je kunt ook wat losse groepjes van groene kralen maken waarmee je de ruimte tussen de bloemetjes opvult. Ik gebruikte voor de strijkkralen de volgende kleuren van het merk Hama:

  • Wit, nr 207-01
  • Geel, nr 207-43
  • Eucalyptus groen, nr 207-101

Wanneer je de bloemetjes hebt gestreken plak je ze een voor een op de vaas. Dit deed ik met behulp van het Dremel lijmpistool. het is echt wel even een werkje natuurlijk om al die bloemetjes vast te plakken, maar het is ook echt wel een werkje waar je lekker zen van wordt.

En dan krijg je toch een vrolijk resultaat. Ik vind het zelf erg leuk om er soortelijke bloemen in de vaas te zetten. Dat geeft een extra grappig effect. Ga jij deze DIY vaas van strijkkralen ook maken? Misschien wel als moederdag cadeau? Je kunt natuurlijk voor allerlei kleuren kiezen want er zijn zoveel kleuren strijkkralen te verkrijgen. Ik ben benieuwd naar jouw versie! Deel het eindresultaat gerust met #happyhandmadeliving dan zie ik hem voorbij komen.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving