fbpx


DIY Winterse krans maken..!

Kerstversiering
Jaaaa….het is weer winter en of we er zin in hebben of niet, de kerstdagen zijn alweer in aantocht haha. Ik ben geen fan van hele traditionele kerstversiering, maar ik hou wel heel erg van versieren. Ik heb bijv. geen kerstballen of kerststallen. Maar ik kan wel helemaal los gaan met echt groen en wol haha.

Krans
Deze krans is niet alleen voor kerst maar ook gewoon voor het najaar. Hij straalt een bepaalde vrolijkheid uit en hij is superleuk om te maken. De eucalyptus ruikt zo heerlijk en hij droogt heel mooi in waardoor je er extra lang plezier van hebt.

Ik koos voor rustige tinten die supergoed bij mijn interieur passen. Jij kunt natuurlijk prima je eigen favoriete kleuren kiezen, maak het heel bont met allemaal verschillende felle kleuren, of kies alleen voor Ivoor. Je zal zien, ze worden allemaal prachtig!

Benodigdheden:
• 1 A4 wit vilt
• Houten borduurring 35 cm
• 1 bol Durable Cosy in de kleuren okergeel (2182), Forest Green (2150) en Ivoor (326)
• Clover Pomponmakers 2,5 en 3,5 cm
• Eucalyptus
• Schaar
• IJzerdraad
• Lijmpistool, of andere lijm (optioneel)
• Eucalyptus

Werkbeschrijving:
Het is niet moeilijk om deze krans te maken. Maak eerst een aantal pompoms van verschillende afmetingen. Ik gebruik hiervoor altijd de Clover pomponmakers omdat die zo handig en snel zijn. Maar de allergrootste maakte ik dit x gewoon op mijn vingers om een ander effect te creëren. Je krijgt zo namelijk een lossere pompon. Ik maakte in totaal 4 pompons in elke kleur. Als je genoeg pompons hebt gemaakt ga je de lauwerkrans blaadjes knippen uit het witte vilt.

Ik heb er zoveel mogelijk uit 1 A4 viltvel geknipt in totaal 9 stuks. Je knipt ze van groot naar klein voor een leuk effect. Ik knip ze gewoon uit mijn hoofd, ik vind het leuk als ze niet allemaal hetzelfde zijn, dat is tenslotte ook niet zo bij echte blaadjes. Je kunt natuurlijk ook even een voorbeeld zoeken op internet en dat eerst op het vilt tekenen.


Keep it simple
Verdeel nu de takjes eucalyptus over de borduurring. Ik heb dit asymmetrisch gedaan omdat ik dat er extra leuk vind uitzien. Je omwikkeld de ring en takken met ijzerdraad om ze goed vast te zetten.

Daarna ga je de pompons verdelen over de krans. Zorg ervoor dat je de kleuren en maten goed afwisselt zodat je leuke groepjes bij elkaar. Knoop de pompons stevig om de borduurring heen. Knip de draadeinden daarna af op dezelfde lengte als de pompon.

Nu ga je de vilten blaadjes op de krans bevestigen. Je kunt ze vastlijmen van groot (boven) naar klein (onder). Je laat ze als het ware naar elkaar toe lopen. Ze komen bij elkaar in het midden onderaan de krans. Vind je het zonde om op je borduurring te lijmen? Dan kun je de blaadjes ook gewoon tussen het ijzerdraad en de eucalyptus steken.


En klaar is je krans. Gaaf is ie geworden he! Ik vind hem zo gezellig staan aan de muur. Maar hij kan natuurlijk ook heel leuk staan op een kast of aan de voordeur.
Liefs Lies


Dit bericht maakte ik in opdracht van Craft Kitchen.

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (5)

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Gaaf!
  Mooie kleuren zo samen. Gezellig.

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Erg mooi geworden, hou wel van deze stijl.

  Reply

 • Avatar

  Madebytrijntje

  |

  Echt heel mooi! Fan van de kleuren en de rust die de krans uitstraalt! Als ik nog een tijd vind maak ik hem ook eens😃

  Reply

 • Avatar

  Karin

  |

  Wat super leuk, heb ook zo een kransje gemaakt voor mijn dochter. Zie nu waar het origineel vandaan komt😊

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Wat gaaf om te horen? Leuk project he!! Liefs Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter