14 december 2018

Kerstboom kussen haken..!

Kerst:

Zoals ik vorige week al schreef, ik kan me altijd zo heerlijk uitleven met kerstmis. In de afgelopen 5 jaar maakte ik al een heleboel kerst projecten :) Je kunt ze HIER eens terugkijken mocht je nieuwsgierig zijn.

Ook dit jaar kon ik het weer niet laten om een leuk kerstproject te haken. Ons kersthuis is dit jaar simpel en strak. Al jaren heb ik een kerstboom met alleen maar lichtjes. Ik ben niet zo van de kerstballen, ook al weet ik dat er hele mooie bestaan :) Ik vind de boom zelf toch mooier. Dit jaar wordt het een combinatie van echt groen met wit. Witte papieren versiering en mooie groene kransen en takken. Ja, ik zie het al helemaal voor me en ben inmiddels ook al lekker bezig met stylen hihi.

Maar terug naar het haak project. Ik haakte bij het thema een stoer en strak kerstboomkussen. Leuk voor op de bank/stoel maar ook heel gezellig in een mand of op de voordeur. Super simpel en leuk om te haken en omdat je niet veel garen nodig hebt is het ook nog een heel betaalbaar project.

Benodigdheden:
 • Haaknaald 4 mm
 • Yarn and Colors Epic in de kleuren Eucalyptus, Bottle en Aventurine voor de boom en Soil voor de stammetjes. Voor 3 stammetjes heb je aan 1 bol bruin genoeg. Per boom heb je 2 bollen Epic nodig.
 • Vulling
 • Schaar
 • Stopnaald

Werkbeschrijving:

Zet om te beginnen 2 lossen op, haak in de tweede losse vanaf je haaknaald 2 halve stokjes (2).

Toer 1: Haak 2 halve stokjes in beide steken (4), haak 1 losse en keer je werk.

Toer 2: Haak 2 halve stokjes in de eerste steek, haak daarna 1 half stokje in elke steek, haak 1 losse en keer je werk.

Meerder zo door totdat je in totaal 36 steken hebt gehaakt. Hecht daarna af en ga verder met het stammetje.

Hecht de donkerbruine draad aan in de 15e steek vanaf de zijkant en haak daar 1 half stokje in. Haak vervolgens 1 half stokje in de komende 7 steken. Haak 1 losse en keer je werk.

Toer 2 t/m 5: Haak 1 half stokje in elke steek. Hecht na toer 5 af.

Haak nu nog eenzelfde kerstboom en bevestig de beide lappen daarna aan elkaar. Doe dat door rondom beide kanten een rand vasten te haken. Haak 3 vasten in 1 steek op de hoeken van de kerstboom zodat je haakwerk niet gaat trekken. Let op: omhaak de kerstboom met de groene kleur katoen en het boomstammetje met donkerbruin. Dit geeft het mooiste resultaat. En ook heel belangrijk, vergeet de boom niet op te vullen voordat je hem helemaal dicht haakt :)

Ik wens je heel veel haakplezier met dit leuke kerstboom kussen!

Veel liefs Lies

5 reacties op “Kerstboom kussen haken..!”

 1. Christa schreef:

  Wat een leuke kussentjes!Ik bedacht donderdagavond dat ik ze wel wilde maken.Meteen besteld,vrijdag alles binnen en gisteren (zaterdag)heul veul gehaakt.(zo vervelend..).
  Het patroon is zo makkelijk,het haakt heerlijk weg.Dus heb ik er nu twee op mijn bank liggen.Bedankt voor het patroon en fijne dagen toegewenst!

 2. Sandra Cauwenberghs schreef:

  Hallo, ik ben aan het kussen begonnen,maar.. moet je echt alleen in de eerste steek meerderen en niet in de laatste? Het is precies dat mijn kerstboom niet breder wordt?

 3. Margreet Schieving schreef:

  Net de laatste draadjes afgehecht, ze zijn enig. laat de kerst maar komen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving