29 januari 2019

DIY Pompon kussen maken

De inspiratie voor deze DIY vond ik in de Karwei, ik vind het heerlijk om daar af en toe lekker rond te kijken. Dit keer zag ik heel leuk kussen liggen alleen de kleur was niet perfect voor bij ons interieur. Hert was een soort groen die niet bij de andere tinten groen in ons huis past…die is inmiddels al weer uit de collectie maar er is wel een nieuwe kleuren combi in de Karwei winkels te vinden. Dus mocht jij hem liever gewoon kopen kan dat natuurlijk ook prima :)

Materialen

Maar ik had meteen zin om aan de slag te gaan in mijn eigen kleur keuze en dus scoorde ik een fluwelen kussenhoes bij de H&M. Nu was ik bijna klaar om te beginnen, eerst bedacht ik om zelf kleine pompons te maken van wol. Maar ik vond het charme van het Karwei kussen zitten in dat de pompons heel klein en stevig zijn. Dus ging ik ook op zoek naar kant en klare pompons. Die scoor je heel gemakkelijk online bij Sayila in alle keuren en maten zijn ze verkrijgbaar. Ik koos voor deze pompons.

Aan de slag

Eerst zette ik met een textielstift stipjes op de plekken dat ik de pompons wilde bevestigen. Dat werkt echt veel makkelijker dan ze vast te naaien vanuit de losse pols haha (heb ik natuurlijk ook eerst geprobeerd :). Vervolgens naai je de pompons één voor éen vast met een scherpe naald en naaigaren. Zorg dat je door het midden van de pompon heen steekt om het bolletje zo stevig mogelijk vast te kunnen zetten.

Eindresultaat

En klaar is je supersnelle en hippe DIY project! Ik vind het zo leuk geworden en het staat zo speels bij de andere kussens in huis. Je kunt natuurlijk op deze manier elke gewenste kleurencombi maken en je kunt er natuurlijk ook meer maken dan één. Ik heb zelf allemaal verschillende kussens in huis. Maar ik kan me helemaal voorstellen dat een rijtje van deze kussens in verschillende keuren ook helemaal de BOM is! Ik wens je veel plezier met deze DIY en hou me aanbevolen voor foto’s van jullie variant :)

Fijne dag en een heel fijn weekend vast!

X Lies

Eén reactie op “DIY Pompon kussen maken”

  1. Heidi schreef:

    Wat een tof kussen weer Lisanne! En zoveel leuker ook als deze zelf gemaakt is he? hou ervan! Ik ga hem.onthouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving