29 maart 2019

Hoe richt je een craftroom in?

Niet iedereen heeft natuurlijk plek voor zo’n heerlijk creatieve plek in huis. Maar ook in een klein hoekje kun je voor jezelf een fijn en rustig plekje creëren. Het hoeft echt niet een reusachtige ruimte te zijn. Zelf heb ik het geluk dat wij in huis nog wat ruimte over hadden en dat ik daar echt een creatief atelier van kon maken, dat is natuurlijk pure luxe en dat realiseer ik me heel goed.

Deze plek is bij ons op zolder, doordat we daar een dakkapel hebben laten plaatsen is het een lekker lichte ruimte geworden. Ook heb ik daar naast deze heerlijke creatieve ruimte, de wasmachine, de strijkplank en de droger staan. Laat dat dan weer helemaal niet mijn favo bezigheden zijn, maar zo kan ik wel meteen het nuttige met het aangename verenigen. Om mijn werkplek zo handig mogelijk in te richten heb ik een heleboel Ikea Kallax kasten aangeschaft. Deze handige witte vakkenkasten bieden enorm veel ruimte voor materialen, de projecten uit mijn boeken en andere belangrijke dingen.

Omdat verschillende spullen in een open kast meestal voor drukte en rommel zorgen wilde ik de vakken opvullen met opbergdozen. En laat Ikea nou een heleboel varianten hebben die precies in deze kast passen (zo slim zijn ze daar :-). Ik koos voor verschillende dozen, verschillend materiaal en verschillende kleuren. Ik vind dat ideaal voor deze creatieve ruimte omdat dit ook inspirerend werkt bij het ontwerpen van projecten.

Maar wil je een nog rustiger geheel kun je natuurlijk ook prima voor één soort opbergdoos kiezen. Sommige klossen wol of mijn boeken en magazine stal ik wel gewoon uit zonder doos. Die zijn simpelweg te mooi om weg te stoppen en zo is het makkelijker om de webshop bestellingen in te pakken. Natuurlijk ben ik er ook best een beetje trots op :)

Naast deze mooie dichte opbergdozen heb ik een aantal oude draadmanden op de kop kunnen tikken. Toen mijn vader ze scoorde deden ze dienst als magazijnbakken in een winkel. Ik dacht daar kan ik mooi mijn mooiste garen in uitstallen. Je kunt ze heel makkelijk stapelen. Je kunt deze magazijnbakken ook nieuw krijgen dus mocht je ook graag zo’n opbergsysteem willen maken.

Ook heel belangrijk is een fijn bureau om aan te werken. Over de accessoires die ik daarop gebruik vertel ik je in een later bericht meer. Maar een fijne stoel en bureau zijn heel belangrijk om lekker te kunnen werken.

Doordat mijn craftroom kwa kleuren een mooi geheel vormt, geeft de ruimte me rust. Zo kan ik er uren lang op mijn gemak aan nieuwe ideeën of projecten werken. Ik zet dan een playlist van Ben Howard op en maak een lekkere grote kop thee. Als je eenmaal in zo’n lekkere flow zit, komen de ideeën vanzelf. De voorraad wol is al flink geslonken door alle mooie nieuwe projecten voor een te gekke nieuwe opdracht. Maar ook daar vertel ik je later meer over.

Ik ben benieuwd, heb jij ook een fijne craft plek voor jezelf? Of zit je het liefst beneden op de bank? Ik hoor het graag in een reactie onder dit bericht.

Ik wens je een hele fijne en hopelijk ook een beetje creatieve dag!

Liefs Lies

11 reacties op “Hoe richt je een craftroom in?”

 1. Jeanette Renting schreef:

  Mooie ruimte is het zo. Ik ben ook bezig om een zolderkamer in te richten als mijn werkplek. Ook met open en dichte kasten, voor garen, boeken en projecten die af zijn. Ik zit er al graag, maar zit ook graag aan de eettafel te werken.

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Jeanette, zo herkenbaar en wat heerlijk dat je zolderruimte steeds meer wordt zoals jij wilt. Wat een luxe he zo’n ruimte!! X

 2. lianne schreef:

  Wat een prachtige kast boven op je werktafel heb je staan!!! En een hele mooie werkplek voor je creatieve ideeën!
  groetjes

 3. Shirley schreef:

  Lieve Lies,

  Ik ben ook een bofkont, want in ons nieuwe huis heb ik ook plek voor een eigen craftroom. Alleen wil het inrichten nog niet helemaal lukken, omdat er steeds andere dingen tussen komen, zoals de tuin, waar we nu veel in werken…
  Ik haak eigenlijk altijd beneden op de bank en wil de craftroom dadelijk vooral gebruiken om te stippen, want daarbij heb ik echt rust nodig. Ach, stukje bij beetje komt deze kamer ook af.

  Liefs Shirley:)

 4. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Wat een prachtige plek heb je zo!
  Wij boffen met een werkkamer beneden. Als ik aan het bureau zit, kijk ik onze achtertuin in met daar achter een sloot, groenstrook en fietspad. Een heerlijke werkplek voor het hele gezin, maar rechts is “mijn” plek. Daar staan mijn spulletjes ;-).

  • Lisanne Multem schreef:

   Super leuk om te horen, en dat klinkt als een heerlijk uitzicht :) haha en super fijn dat je daar eeneiige plekje hebt! Liefs Lisanne

 5. Emily schreef:

  Hey Lisanne,
  Wat een mooi ingerichte craftroom. die kallaxkasten staan echt op mijn verlanglijstje wanneer ik ooit een eigen craftroom zou hebben. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en heb een plekje in de serre, wat voor voldoende licht zorgt. Ik heb een bureau en een klein plekje voor mijn haakboeken etc. Verder staat mijn ‘yarnstash’ boven op mijn kamer, boven op mijn kasten. Jouw craftroom is echt hoe ik het eruit zou willen hebben zien. Heel erg mooi.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  • Lisanne Multem schreef:

   HI Emily, wat gaaf om te horen! En dat je gaat je over een tijdje vast en zeker lukken :) Heerlijk om al naar uit te kijken toch? Ik hou me aanbevolen voor een foto tegen die tijd hoor :)

   Fijne zondag!!

 6. Lotte schreef:

  Hoe groot is je zolder ongeveer? Mijn zolder moet verbouwd worden. Is nu nog 2,5 meter hoog maar zal ongeveer 2m overblijven. Breedte weet ik niet precies, maar een kallax kan wel. Inspiratie gevonden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving