26 maart 2019

Stoere mand breien

Stoere mand breien

Van decoratieve gebreide manden kun je er nooit genoeg hebben! Ik maakte voor Craft Kitchen deze stoere wollige mand. Ze ideaal voor het opbergen van je bollen garen. Maar staan ook supertof om een pot met mooie plant. Eigenlijk kun je er van alles mee en staan ze ook nog eens heel mooi in je interieur. Je breit hem met een dubbele draad zodat hij lekker stevig wordt. Ik vind het zo prachtig staan zo mooie wollen mand in ribbelsteek :)

Stoere mand breien

Benodigdheden:

 • 5 bollen Rowan Big Wool in de kleur Surf
 • Breinaalden 12 mm
 • Stopnaald

Werkwijze:

Omdat we in totaal 5 bollen gebruiken en met een dubbele draad werken splitsen we de laatste bol op in tweeën.

Zet met een dubbele draad 34 steken op.

Brei alle steken en toeren recht totdat je 4 bollen hebt op gebreid. Let op want van de laatste gehalveerde bol moet je ook draad overhouden om af te hechten en om de mand in elkaar te naaien JAls je daar ongeveer 5 meter voor overhoudt zit je goed. Je hebt nu een rechthoekige lap gebreid. Hecht recht af.

Stoere mand breien

Brei de afhecht toer niet te strak want dan gaat je lap trekken. Nu hoef je de mand enkel nog maar in elkaar te naaien. Naai met de overige draad twee kanten van de lap aan elkaar met een zigzagsteek. Vouw de lap dubbel (over de lange kant) en naai 1 korte en de lange kant dicht. Ik heb ervoor gekozen om de onderkant plat op elkaar te naaien, dit omdat de bodem zo steviger is.

Wil je liever een hele ronde onderkant in de mand, dan moet je de korte kant op een andere manier dichtmaken. Dan naai je hem niet dicht, maar ga je met een draad zigzaggend rondom alle steken door en trek je de draad vervolgens stevig aan. Zo trek je de onderkant van de mand dicht en krijg je een ronde bodem. Naai de laatste opening netjes dicht. Op deze manier wordt de bodem wel minder stevig.

Stoere mand breien

Nu heb je een soort zak gemaakt, vouw deze voor de helft naar beneden en duw de mand in vorm. Klaar ben je! Je kunt natuurlijk ook grotere en kleinere manden breien op deze manier. Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe interieur accessoire!

-X- Lies

3 reacties op “Stoere mand breien”

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Wat een mooie kleur heeft jouw mand!
  Ik heb ze ook in mijn interieur van deze leuke stoere gebreide manden / bloempotten. Zo leuk!

 2. Limpens schreef:

  Mooi ga deze ook maken groter voor de poesjes in het dierenasiel mooi bedankt voor de uitleg ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving