24 juni 2022

Zomers kussen breien

zomers kussen breien

Hoe tof is dit garen!! Het Lana Grossa garen scoorde ik bij Knottenwol.nl en het is ontzettend leuk spul. een bandjes achtig garen. Ik ben momenteel helemaal in to oranje en daarom makte ik dit kussen als leuke nieuwe aanvulling op ons interieur. Ik laat je in dit bericht zien hoe jij een zomers kussen kunt breien.

Benodigdheden

Afmeting: 50 cm x 30 cm.

How to knit

Zet om te beginnen 89 steken op.

Toer 1: Brei 1 steek recht, dan 1 steek averecht, 42 steken recht, 1 steek averecht, 42 steken recht, 1 steek averecht en eindig ook met 1 recht.

Toer 2: Brei 2 steken recht, 42 steken averecht, 1 steek recht, 42 steken averecht en eindig met 2 steken recht.

Toer 3: Brei 1 steek recht, brei 2 steken averecht, brei 40 steken recht, brei 3 steken averecht, brei 40 steken recht, brei 2 steken averecht en eindig met 1 steek recht.

Toer 4: Brei 3 steken recht, brei 40 steken averecht, brei 3 steken recht, brei 40 steken averecht, brei de laatste drie steken recht.

Zo brei je verder maar wordt toer 5: 1 recht, 3 averecht, 38 recht, 5 averecht etc etc. Toer 7 wordt het 4, 7 en 4 averechte toer en zo door…

Op deze manier blijf je doorbreien zodat er ruiten ontstaan. Dus aan beide zijkanten komt er steeds 1 steek bij in de vorm van de ruit en in het midden komen er steeds twee steken bij. Let op je meerdert niet! Je brei die steken enkel in een andere steek. Herhaal toer 1 tot en met 4 nog 10 keer. Er zijn dan nog 2 rechte steken over. Dan ben je op de helft van de ruit, dus op het breedste gedeelte. Nu ga je nog 40 toeren breien maar tegenovergesteld. Dus je gaat nu de ruit steeds weer kleiner maken en breit minder steken in het ruit patroon. Je “mindert” die steken op dezelfde manier als bovenstaande patroon.

Nu is de voorkant van het kussen klaar. Je kunt er voor kiezen om af te hechten en de achterkant los te breien. Je kunt er ook voor kiezen om net als wij door te breien. Brei de achterkant bijvoorbeeld in precies tegenovergestelde steken. Dat geeft een leuk effect. Je verandert daarvoor de averechte steken in rechte steken en andersom.

Vouw de lap daarna dubbel met de goede kant naar binnen en sluit alvast twee kanten door deze dicht te naaien. Keer de hoes binnenstebuiten en stop de kussenvulling erin. Naai dan ook de laatste open zijde dicht. Als laatste geef je het kussen een speels effect door op elke hoek een tassen te maken.

Veel plezier met je zomerse kussen! Ga jij ook een zomers kussen breien? Deel je het resultaat dan ook even met ons :) Je shopt dit fijne garen in de mooie webshop van Knottenwol.nl of in hun net geopende nieuwe winkelpand.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving