14 januari 2022

Happy Sweater breien!

Samen met oma breidde ik zo’n tof project vorig jaar. Soms zie je iets voorbij komen en dan denk je echt, dit is voor mij gemaakt. Dat had ik ook meteen toen ik deze toffe trui zag bij Knottenwol! De trui heeft namelijk een smiley op de voorkant staan en gezien mij Happy thema kan het natuurlijk niet beter. Ik moest deze Happy Sweater dan ook breien!

Brei je eigen garderobe

De Smiley trui wordt gebreid met de Lana Grossa Silkhair en dat vind ik zo’n mooie look en feel geven aan deze trui. Hij is daardoor heel aaibaar en warm. Het model is juist lekker hip en boxy waardoor ik hem het leukst vind op een trui en druk bijvoorbeeld.

Breipatronen in grote maten?

Wat ik ontzettend tof en vernieuwend vind aan Lana Grossa, is dat zij dit patroon en nog een aantal anderen bekende modellen heeft uitgebracht in plus size patronen. Een van die modellen is deze vrolijke trui met smiley. Ik vind dat zo ontzettend gaaf! Natuurlijk kun je als je zelf een beetje handig bent, een model aanpassen naar je juiste maat, en kun je het dan alsnog maken met een grotere maat. Maar dat dit gewoon zo als pakket te koop is en niet hoeft te worden aangepast is natuurlijk veel fijner. En het is toch ook supergaaf om te zien dat deze verandering steeds meer doorzet.

De trui wordt gebreid met de Silkhair, welke bestaat uit 70% mohair en 30% zijde. Het plus size patroon is uitgeschreven in de maten 42 tot en met 50. Maar ook met een kleinere maat kun je deze Happy Sweater prima breien want het pakket in de kleinere maten vind je hier.

Vind jij het ook leuk om zelf kleding te maken door het te breien of haken? Of ben je nog zoek naar meer brei inspiratie? Kijk dan even op onze speciale brei blogpagina. Natuurlijk heb ik sameet oma ook een heel boek vol met toffe fashion patronen gemaakt. Dat boek shop je gemakkelijk bij bol.com.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving