22 juli 2022

Zomerse top breien

zomerse gebreide top

Heerlijk hè die lange zomerse dagen! Oké de 40 graden van afgelopen week was een beetje teveel van het goede, maar gelukkig koelt het alweer lekker af. Deze vrolijke gebreide top draagt heerlijk in deze zonnige periode. In samenwerking met Knottenwol deel ik het simpele breipatroon om deze zomerse top te breien met jullie.

Benodigdheden om deze zomerse top te breien

Je breit deze top met het leuke onregelmatige Lana Grossa Bacca garen. Ik koos natuurlijk voor de kleur Pastelgroen (003). Ik ben helemaal weg van de prachtige groene kleur, maar er zijn nog vele andere toffe kleuren te verkrijgen. Ik maakte hem in mijn eigen maat XXL en had 5 bollen nodig, wil jij hem groter of kleiner breien zet dan steeds 10 steken meer of minder op per maat. Meet altijd goed op je eigen lichaam of de maat goed is voor jou. Je gebruikt in dit patroon breinaalden 4 mm en 5 mm. Al deze benodigdheden shop je gemakkelijk bij Knottenwol.

Zo ga je ter werk

Zet 100 steken op met naald 4 mm. Brei eerst een boord van 5 toeren. Brei daarvoor steeds 1 steek recht, 1 steek averecht.

Brei daarna verder met naald 5 mm en brei tricotsteek (is 1 naald recht, 1 naald averecht) totdat je breiwerk 42 cm lang is. Let op je begint met een toer averecht na de laatste boord toer.

Nu ga je aan de bovenkant van de top ook een boord breien. Brei daarvoor 4 toeren zoals het boord aan de onderkant van de top. Als laatste moet je nu nog de schouderbandjes breien. We doen dit in dezelfde steek als het boord, dus steeds 1 steek recht, 1 steek averecht.

Hecht de 20 steken af, brei de volgende 12 steken (is bandje 1) volgens bovenstaand patroon, hecht de 36 steken daarna af. Brei de volgende 12 steken (is bandje 2) weer volgens bovenstaand patroon en hecht ook de laatste 20 steken af.

Je breit beide bandjes zo door in boordsteek (1 steek recht, 1 steek averecht) totdat ze 15 cm lang zijn. of totdat jij vindt dat ze de perfecte lengte hebben voor jouw figuur. Daarna hecht je alle steken af. Brei nu een zelfde lap voor het achterpand. Leg de panden met de goede kant op elkaar en naai als laatste de zijnaden en bandjes aan elkaar. Klaar ben je!

Veel draagplezier :)

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

2 reacties op “Zomerse top breien”

  1. Lieve schreef:

    supermooi topje. Uitleg is heel duidelijk. Hiermee kan ik dadelijk aan de slag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving