29 april 2022

Prachtige spikkelgaren!

prachtige spikkelgaren

Lana Grossa heeft een nieuwe unieke garenlijn ontwikkeld met daarin handgeverfde garens. Een van deze strengen, is de Meilenweit Merino. Het is dezelfde kwaliteit fijne sokkenwol maar dan in prachtige handgeverfde kleuren. Ik ben op slag verliefd op dit prachtige spikkelgaren!

Ik viel meteen voor de toffe kleuren en het gespikkelde effect aan de ene kant. De strengen stralen pure luxe uit toch! Hieronder lees je meteen even de specificaties van dit garen. Het is fijn garen dat eigenlijk bedoeld is voor het breien van sokken.

  • Naalddikte: 2,5-3 mm
  • Materiaal: 80% merinowol, 20% polyamide
  • Gewicht – lengte: 100 gram – 420 m
  • Stekenverhouding: 28 steken – 40 naalden in 10×10 cm 
  • 100 gram: 1 paar sokken
  • Wasvoorschrift: Wassen op 40 graden, anti-kreuk programma

Maar ik vind het ook heel erg leuk om met meerdere draden tegelijk te breien en dan bijvoorbeeld een mooie sjaal te maken. Natuurlijk kun je er ook mee haken. Zelf vind ik het toch altijd wel het mooist om ermee te breien zodat je het verloop echt goed ziet terugkomen. Dit is toch echt net een snoepje? Er zijn dus meerdere kleuren en diktes te verkrijgen bij Knottenwol.nl Allemaal even prachtig!

Je kunt ook maar moeilijk kiezen hoor als je een kijkje neemt in de webshop. En wanneer je dus graag sokken breit is dit echt het ideale garen. Die draag je vervolgens met veel plezier! En alleen dan krijg je natuurlijk het perfect uitgedachte kleurverloop in een paar. Maar je kunt er dus ook nog heel veel andere dingen mee.

Ik ben dus aan het breien geslagen met de oranje variant. Lekker vrolijk en zomers! Ik brei momenteen een proefstukje met 4 draden tegelijk en vind het resultaat echt heel leuk worden. Over het patroon ben ik nog niet helemaal uit, maar dat komt vanzelf. Het moet in ieder geval een sjaal worden. Heerlijk om te experimenteren met mooie garen.

Wist jij trouwens al dat Knotten is verhuisd? Ze zitten nog steeds in het stadscentrum van Delft maar nu aan de Beestenmarkt met een prachtige nieuwe shop en inspiratiecentrum waar je alle mooie garen kunt bekijken en voelen. Ik kan niet wachten om er langs te gaan!

Heb jij al eens een paar sokken gebreid? Mocht je het een keer gaan proberen denk dat dus vooral even aan dit prachtige spikkelgaren wat ervoor zorgt dat je er nog meer plezier van hebt!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving