12 april 2019

Faux Fur Pompons haken

Faux Fur Pompons

I ? pompons..! Van die gewone die je vroeger van veel wol en een Kartonnetje maakte. Maar ook van gehaakte pompons, en deze Faux Fur gehaakte pompons zijn nu mijn favoriet! Je haakt ze heel gemakkelijk zelf met bijvoorbeeld het toffe Durable Furry garen.

Faux Fur Pompons

Je kunt zoveel met pompons, natuurlijk kun je ze boven op je muts of beanie naaien. Maar wat dacht je van aan de hoeken van een tof kussen, of een heleboel aan een prachtige gehaakte sprei! Of een rand aan een fijne warme sjaal. Je hoort het al…ideeën genoeg hier voor pompon projecten :)

Faux Fur Pompons
Benodigdheden:

Durable Furry garen in een kleur naar keuze, kussenvulling en haaknaald 6 mm. Een schaar en een stopnaald zijn ook erg handig :) Hierboven op de foto zie je de kleuren Dark Olive, Ivoor en Okergeel. Er zijn echter nog veel meer toffe keuren verkrijgbaar. Kijk maar eens hier op de-pagina van Durable. Haken met harig garen is best een uitdaging, vind je dat lastig? Dan kun je eventueel een andere draad meenemen in je haakproject zodat je de steken goed kunt zien.

Faux Fur Pompons
Werkbeschrijving:

Belangrijk: Haak bij de volgende toeren in de niet genoemde steken gewoon 1 vaste.

Uiteraard kun je de pompons zo groot of klein maken als jij wilt. Stop dan eerder met meerderen, of meerder juist verder door. Zet op te beginnen een magische ring op met daarin 6 vasten.

Toer 1: Haak 2 vasten in elke vaste (12).

Toer 2: Haak 2 vasten in elke 2e vaste (18).

Toer 2: Haak 2 vaste in elke 3e vaste (24).

Toer 3 t/m 5: Haak in elke steek 1 vaste (24).

Toer 6: Haak elke 3e en 4e vaste samen (18).

Toer 7: Haak elke 2e en 3e vaste samen (12), vul de pompon nu stevig op met kussenvulling.

Toer 8: Haak elke 1e en 2e vaste samen (6). Hecht daarna af en naai de pompon netjes dicht met behulp van een stopnaald.

Faux Fur Pompons

Leuk zijn ze geworden he! En zo heerlijk zacht. Nu is je Faux Fur Pompon klaar om te gebruiken waar je dan ook maar wilt. Hieronder zie je hoe grappig ze staan op een gekleurde sjaal. Eigenlijk kun je nooit pompons genoeg hebben.

Faux Fur Pompons

Ik ben super benieuwd waar jullie de pompons nog meer voor zouden gebruiken. Laat gerust een reactie achter onder dit bericht.

Fijne dag! ? Liefs Lies

7 reacties op “Faux Fur Pompons haken”

 1. Margaret schreef:

  Wat een goed idee om pompons te haken. Je kunt met meerdere pompons leuke poppetjes en beestjes maken. Door de pompons te haken en niet op de oude manier te maken, kun je de pompons aan elkaar vast naaien. Dan blijven de poppetjes en beestjes goed in vorm als ermee gespeeld wordt. Ook hoef je dan niet bang te zijn dat de draadjes plots loslaten.
  Dank je voor het patroon.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

 2. Daphne schreef:

  Een supergoed idee! Zo heb je ook niet van die losse draadjes die zitten te vervelen.

 3. Fenne Wiegman schreef:

  thanks voor de inspiratie! Erg leuk!

 4. Wanda schreef:

  Wat een enorm goed idee. Op de woondeken die ik voor mijn kleindochter (18) haak wil ik hier en daar een klein gehaakt hartje of bloemetje “verstoppen” , zo’n dingetje wat zij misschien niet eens direct ziet omdat de deken heel groot is. Nu heb ik (relaterend aan haar naam haar naam een plat haasje gehaakt. Dat naai ik erop met zo’n niet uitrafelend uitstekend pomponnetje.
  Dat valt wel meteen op natuurlijk en deze haas zal in het gebruik van de deken geen haren uit zijn staartje verliezen. Dank je wel voor het idee op deze manier een bolletje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving