3 mei 2019

Brique spring sjaal..!

De zomer komt eraan…maar het is af en toe nog behoorlijk fris! Daarom kun je niet zonder een heerlijke warme sjaal. Deze sjaal haak je gemakkelijk zelf met een prachtig reliëf patroon :) Het is niet moeilijk en haakt heerlijk weg. Als hij eenmaal af is…wil je hem zelfs binnen omhouden. Ik wens je heel veel haakplezier!

Benodigdheden:
 • 8 bollen Durable Cosy Fine in de kleur Brique
 • 1 bol Durable Cosy Fine in de kleur Ivory
 • Haaknaald 6 mm
 • Haaknaald groter voor de opzet (optioneel)
 • Schaar
Werkwijze:

Zet met haaknaald 6 mm (of groter) 101 lossen los op. Als je dit moeilijk vindt, pak dan een grotere naald voor de lossen ketting. Anders heb je kan dat je haakwerk gaat trekken.

Toer 1:Haak 1 half stokje in de 2e losse vanaf de haaknaald. *Haak 1 halve vaste in de volgende losse, haak 1 half stokje in de volgende losse*. Ga zo door tot het einde van de toer. Haak 3 lossen en keer je werk. 

Toer 2:Haak 1 half stokje in de tweede keerlosse, haak 1 halve vaste in de volgende losse. Haak nu 1 half stokje op elke halve vaste van de vorige toer en haak 1 halve vaste op elk half stokje van de vorige toer. Haak 3 lossen en keer je werk. 

Herhaal toer 2 totdat 8 bollen Cosy Fine in de kleur Brique op zijn, hecht daarna af en werk de draadeinden weg in de sjaal. 

Aan zowel de onderkant als bovenkant haak je een rand met Cosy Fine in de kleur Ivory. Hecht aan op een hoek van de sjaal en haak als volgt. 

Toer 1: *Haak 3 lossen, sla 2 steken over en haak 1 vaste in de volgende steek*. Herhaal dit * tot het einde van de toer. Eindig met 1 halve vaste in de laatste steek. Haak 1 losse en keer je werk. 

Toer 2:Haak 4 vasten in elke boogje, haak tussen elk boogje 1 halve vaste in de vaste van de vorige toer, hecht daarna af met een halve vaste.

Klaar is je heerlijke Cosy Brique sjaal! Lekker naar buiten nu voor een frisse neus. Heel veel plezier ermee!

Liefs Lies

6 reacties op “Brique spring sjaal..!”

 1. Margaret schreef:

  Behoorlijk fris? Zeg maar gewoon koud. Dan is een sjaal echt fijn. Jouw sjaal heeft een prachtige kleur. Fijn dat het simpel is om te haken, want anders is hij pas klaar als de temperatuur weer is opgelopen. Bedankt, Lisanne.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtige sjaal.
  Een patroontje om te onthouden. Heerlijk zo’n tomeloos te haken sjaal.

 3. Arja schreef:

  Lees ik het goed dat als je op het eind de 3 lossen haakt, keert en dan in de tweede losse begint dat je dan meerdert waardoor er op de uiteindes een soort punt vormt?

 4. Rie schreef:

  Wat is een halve losse?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving