22 mei 2019

De onzichtbare kant van fijn wonen!

interieur styling

Deze blog is een beetje anders dan normaal, want ik schrijf normaal alleen over de dingen die ik superleuk of mooi vind. Over ons interieur, leuke maaksels en ander fijn nieuws. Dat is natuurlijk ook waar ik mijn blog om ben begonnen. Maar ik merk dat ik hier vaak tegenaan loop en ben benieuwd of ik de enige ben. Daarom schrijf ik deze keer over iets dat heel belangrijk is en zeker moet gebeuren maar dat ik helemaal niet leuk vind om te doen haha.

mand haken
Verzekeringen

Namelijk het regelen van allerlei belangrijke zaken voor je huis en hypotheek. Ik vind het altijd zo’n gedoe! Of bijv. de belastingaangifte ook zoiets, nou dat besteed ik lekker uit haha want ik heb geen zin om me daarin te verdiepen. Maar er zijn natuurlijk een hoop zaken die je wel gewoon zelf moet doen. Zo ook dat deel over allerlei verzekeringen: de inboedelverzekering,  de opstalverzekering, een reisverzekering (oké die is minder erg ;) of een aansprakelijkheidsverzekering. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis, zoals je meubels en apparatuur. Met een opstalverzekering verzeker je gehele woning en schuur of andere spullen die aan je huis vastzitten, voor het geval hij opnieuw opgebouwd zou moeten worden. Bijv. bij storm, brand en diefstal of inbraak. En met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je juist weer voor schade die je een ander veroorzaakt. Super belangrijke dingen natuurlijk allemaal!

Ik vond m.b.t. die verzekeringen kwestie een heel handige site na een tijdje zoeken. Bij FBTO leggen ze het namelijk allemaal wel op een normale en duidelijke manier uit. De inboedelverzekering van FBTO loopt ook nog eens gewoon door tijdens een verbouwing. En de site werkt super fijn! Dus mocht je dezelfde frustraties hebben als ik? Dan kun je daar heel veel duidelijke informatie vinden en zo is het mij toch gelukt om er wijzer van te worden :)

interieur styling
Deze toffe stoel scoorde ik bij Flinders Design
Gedoe

Ik dacht een poosje terug, laat ik eens een adviseur vragen wat nou het beste is. En die kwam toch met een verhaal. Mega ingewikkeld en hij praatte ook heel snel, dus daar werd ik niet veel wijzer van. Daar loop ik wel vaker tegenaan, ik probeer altijd alles eerst zelf uit te vinden en als dat niet lukt dan ga ik op zoek naar hulp. Maar dan neem je contact op met zo’n adviseur of klantenservice en dan leggen ze het uit aan je alsof je zelf ook een adviseur bent. Dat helpt in mijn geval niet, en daar word ik ook echt een beetje geïrriteerd van.

Terwijl, ik word zo blij van lekker bezig zijn in huis, lekker alles fijn inrichten en aankleden met mooie eigen gemaakte spullen (daar lees je hier meer over :) Maar dat kan eigenlijk alleen als je de basis goed op orde hebt. Dus het kan niet anders dan dat ik me daarin moet verdiepen. Zo moesten we laatst kiezen voor een ander vorm van onze hypotheek en uiteindelijk lukt het wel, maar ik zie er altijd mega tegenop.

Interieurtips
De oplossing

Mijn man vind het helaas ook niet leuk, anders had ik het allemaal mooi op hem afgeschoven (hopelijk leest hij dit niet). Als het eenmaal is gelukt na een hoop inlezen en vragen stellen, dan voel ik me wel mega trots. En of het dan helemaal de juiste beslissing is geweest, ja…dat blijkt toch altijd pas veel later toch! Ik ben echt super benieuwd of jij dit herkent? Of snap jij dit soort dingen juist supergoed en draai jij er je hand niet voor om? Mag ik dan misschien een keertje bij je op les komen?

Ik wens je een fijne dag, zonder dit soort regeldingen!

X Lies

2 reacties op “De onzichtbare kant van fijn wonen!”

  1. Petra schreef:

    Ik heb geluk, want mijn man is juist wel goed in dat soort dingen. Ik laat het dan ook altijd allemaal fijn aan hem over. Vanmorgen heb ik nog iets ondertekend, dat kreeg ik onder mijn neus geschoven. Dan zou er iets van ons maandbedrag voor de hypotheek verlaagd kunnen worden.
    Ik geloof hem direct. :-))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving