21 mei 2019

DIY met Flexa Mooi Makkelijk

Flexa Mooi en Makkelijk
Mooi Makkelijk

Of ik de nieuwe Mooi en Makkelijk verf van Flexa wilde uitproberen? Ja natuurlijk, ik zocht al een tijdje een tof kastje voor op de overloop en scoorde laatst het perfecte exemplaar bij de kringloop. Het kastje had een opknapbeurt nodig maar had wel een prachtige houten kleur van zichzelf. Dat wilde ik wel op een of andere manier zichtbaar laten…

eindresultaat!
Benodigdheden

Flexa Mooi Makkelijk is een lak waarmee je de kast in
een handomdraai opknapt. Je kunt er trouwens nog veel meer mee verven want het is er ook voor vloeren, deuren, kozijnen en keukenkastjes. Het is super makkelijk in gebruik, omdat je geen grondverf nodig hebt. Dat sprak me meteen heel erg aan, want je kunt daardoor supersnel en makkelijk een project aanpakken. Binnen een mum van tijd heb je een ander meubel in huis. Belangrijk is wel dat je een meubel kiest dat niet is gebeitst of afgelakt. Dan hecht de verf niet gemakkelijk aan de ondergrond.

Voor de make-over…
Flexa Mooi Makkelijk
Stappenplan

Eerst aan de slag volgens een kort en handig stappenplan! Want je kunt natuurlijk niet gaan verven voordat je de kast hebt afgenomen met verfreiniger, geschuurd, nogmaals hebt afgenomen om te ontvetten en in mijn geval hebt afgeplakt. Want! Ik wilde slecht een deel van de kast verven. Ik wilde het bovenste gedeelte inclusief de lade houden zoals hij was, ik vind het zo tof als je nog kan zien hoe het originele meubel was en in combi met de Flexa verf is het echt prachtig.

Flexa Mooi en Makkelijk
Kleur!

De Mooi Makkelijk verf is in 10 kleuren verkrijgbaar. Je ziet ze allemaal HIER. Ik koos (natuurlijk) voor de kleur Mooi Olijfgroen. En hij is nog mooier dan ik had gehoopt. Naast deze tien kleuren is de Flexa Mooi Makkelijk ook te mengen op de mengmachine bij de bouwmarkt. Deze olijfgroene kleur past perfect bij ons interieur! Ik verfde totaal twee lagen voor extra dekking. Nadat de verf helemaal goed is uitgehard kun je ook de finishing touch aanbrengen. Om de kast helemaal mij te maken voegde ik ook nog wat gouden accenten toe. Namelijk een super schattig palmboom knopje en een leren greepje.

Flexa Mooi en Makkelijk

Ik ben helemaal verliefd op het eindresultaat! Echt geen gekochte kast kan hier tegenop. Het is zo tof om zelf je eigen unieke meubel te maken en de Flexa Mooi Makkelijk maakt dat nu wel heel makkelijk! De lak is extra sterk en daardoor kras en stoot bestendig, ook is hij makkelijk reinigbaar en daardoor erg geschikt voor meubels. Schilder jij ook wel eens meubels? Of heb je na deze blog meteen zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Ik hoor het graag :)

Liefs Lies

6 reacties op “DIY met Flexa Mooi Makkelijk”

 1. Daphne schreef:

  Wat een superleuk kastje heb je ervan gemaakt! De kleur is ook erg mooi!

 2. Jon schreef:

  Dit is simpelweg zo mooi.

 3. Shirley schreef:

  Lieve Lisanne,

  Wat ontzettend handig. Ik heb nog een ladenkastje van de kringloop staan en had nog geen zin gehad om er aan te beginnen, maar zonder grondverf gaat het wat sneller… Leuke kleuren hebben ze ook zeg.

  Liefs Shirley :)

  • Lisanne Multem schreef:

   Ja dit gaat echt super snel! En er zijn zulke mooie kleuren :) Een heerlijk werkje voor even tussendoor en dat zeg ik normaal niet van zo’n opknapper haha. Liefs Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving