17 mei 2019

Maak je eigen drankjes

Sodastream

Ben jij ook zo bezig met de plastic soep? Ik voel me soms zo machteloos als het gaat om dierenleed en milieu. Zelf probeer ik zo goed als mogelijk mijn best te doen, ben verre van perfect. Maar als ik zie hoe anderen er soms mee om gaan kan ik intens verdrietig worden.

Sodastream
Duurzaam

Zelf probeer ik kleine aanpassingen te maken in ons dagelijks leven waardoor ik toch steeds mijn steentje bij kan dragen. Eerder schreef ik hier al over in mijn duurzaam wassen blog. Wij drinken heel veel water thuis. Meestal gewoon uit de kraan, maar soms voor de afwisseling vinden we die met bubbels ook heerlijk. En die kocht ik tot voor kort wel in plastic flessen in de supermarkt.

Sodastream

Sodastream

Maar nu niet meer…want! Ik heb een mega cool apparaat wat al die plastic flessen overbodig maakt. De Sodastream! Men wat is dat gaaf zeg! Je maakt daarmee met 1 druk op de knop je eigen bruiswater of frisdrank, zonder dat je stroom nodig hebt. En net zo sterk als jij lekker vindt. Ik kreeg er ook meteen 4 nieuwe Flavors bij! De flavors bestaat voor 50% uit geconcentreerd fruitsap.

Sodastream
Flavors

Zo maak je bruisend water extra tasty met bijv. de blackcurrant, de orange mix, fruit mix of red berry mix flavor. Één fles Flavor is goed voor 4 liter aan zwarte bessen drank, waardoor je op een verantwoorde en duurzamere manier jezelf kunt verwennen. Genieten van een lekker fruitig drankje én het milieu sparen was nog nooit zo makkelijk. En als er onverwachts iemand op de stoep staat kun je een heel scala aan drankjes aanbieden haha. Dat vind ik zo cool!

Sodastream
Werkwijze

Ik ging meteen aan de slag met een aantal smaken en probeerde ook zelf ijsthee te maken. Allereerst maakte ik een heel verfrissend drankje met de fruit mix flavor, een schijfje verse citroen, ijsblokjes en een takje munt. Men wat smaakt dat heerlijk op een warme middag zeg! Dit is meteen mijn favo variant.

Ook de red fruit mix smaakt super tasty. Ik voegde daar een paar verse bosbessen, een aardbij, munt en ijsbokjes aan toe en het werd een heerlijk zoet maar fris drankje! Dit is meteen de favoriet van mijn man :) Met deze flavors maak je dus in 3 seconden heerlijke frisse drankjes.

Sodastream
Homemade IJsthee

Ook wilde ik nog proberen zelf ijsthee te maken, ik liet een pot thee helemaal afkoelen en voegde daar ook de bubbels aan toe. Schijfje citroen, limoen, munt en een paar ijsklonten en klaar ben je! Een hele fles zelfgemaakte gezonde ijsthee! Echt de Sodastream is een uitkomst eerste klas. Ik kan niet meer zonder en ben zo ook nog eens milieubewust bezig :)

Sodastream
Kopen?

Wil jij er ook één in de keuken? Op de site van Sodastream zie je waar ze allemaal te koop zijn en Blokker heeft nu een hele toffe aanbieding. Dus wees er snel bij. Owja en op Instagram geef ik 4 flessen flavor voor de Sodastream weg! Kijk snel HIER om mee te doen.

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs Lies


2 reacties op “Maak je eigen drankjes”

  1. ilonka schreef:

    nou die wil k graag!ik woon in de polder 8 kn van de winkels. dus met de auto. als k m win kan k meer op mn fietsje en zo nog goed voor t milieu ook??

    • Lisanne Multem schreef:

      Ja top he! Vind ik ook echt ideaal niet meer met die zware flessen op de fiets. Gewoon hup uit de kraan en het is nog lekkerder ook! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving