14 mei 2019

Plantenpracht in huis

Ben jij net als ik ook gek op kamerplanten? Ik kan echt niet meer zonder. Naast dat ik het echt te leuk vind om ze te zien groeien. Doen ze ook ontzettend veel met een ruimte. Het prachtige groen van de bladeren steekt heel mooi af tegen onze witte muren. En dan het liefst nog in een terracotta om het contrast nog interessanter te maken. 

In de zomer gebruiken wij onze schuifpui heel vaak, maar in de winter eigenlijk nooit. Een aantal weken in december staat daar onze kersboom maar verder is het eigenlijk een hele kale hoek. En een kale hoek in de woonkamer vraagt om een mooie opvallende plant. 

Maar welke plant zou ik dan uitkiezen, dat vind ik best wel heel moeilijk want ik vind echt super veel planten mooi! Ik wist wel wat voor effect ik wilde creëren kwa styling in huis. 

Grote kamerplanten geven een bijzonder effect aan je interieur, een vakantie-vibe. Dat zie je ook op de foto’s hier van mijn collega bloggers (klik op de linkjes/naam voor nog meer planten inspiratie). Bijna tropisch! Je kunt zo ook heel gemakkelijk dat boho effect aan je interieur toevoegen. Denk dan bijvoorbeeld aan planten als de bananenboom (Musa), verschillende palm soorten of de Ficus.

Bij een boho interieur denk je meteen aan mooie prints, rieten meubels en accessoires, warme oorden en prachtige kleuren. Maar ook aan mooie natuurlijke planten, het liefst lekker wild en groot. Ook onze favoriete hobby, HANDWERKEN past perfect bij deze trend. Mooi haakwerk, of prachtige geknoopte accessoires. Die combi met een mooie grote plant zag ik helemaal zitten voor in ons interieur. 

Ik zocht online en was al snel verliefd op een prachtige bananenplant die ik bij Chicplants tegenkwam. Die moest het worden. Deze planten worden thuisbezorgd en dat leek me ideaal. Zo hoef je niet te slepen met zo’n prachtige reuzenplant. En eenmaal thuisbezorgd zag ik dat het een schot in de roos was. Wat een mooie plant zeg, echt een eyecatcher en hij doet precies wat ik had gehoopt! Hij zorgt voor meer diepte in ons interieur. 

Ik heb hem om de sfeer helemaal vast te houden in een toffe grote rieten mand gezet. Dat staat zo lekker stoer en nonchalant, Hou ik meer van dan van een strakke pot. Ik ben er dus echt enorm happy mee. Het is dat ik niet meer grote planten in huis kwijt kan haha maar anders…

Heb jij ook zo’n grote groene vriend in huis? En zoja, wat voor plant heb je dan? Ben jij op zoek naar zo’n prachtige groene Eye-catcher? Kijk dan zeker even in de Chicplants shop!

Ik wens je een heel fijne dag!

Liefs Lies 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving