9 juli 2019

Sfeer creëren met vloerkleden

Vloerkleed

Met onze witte muren en vloer geniet ik altijd van het vele licht in ons huis. Wat wel belangrijk is, in zo’n witte ruimte is dat je voldoende sfeer creëert met behulp van accessoires. Dat kun je heel gemakkelijk doen door vloerkleden toe te voegen aan je interieur. Zo krijgt een ruimte meteen meer warmte en uitstraling en kun je ook meteen een dosis kleur toevoegen. 

vloerkleed

Een vloerkleed is altijd superfijn voor onder de salontafel, omdat je daar vaak s’avonds (voor de tv) zit te relaxen en het heel comfortabel aanvoelt. Maar vloerkleden kunnen op heel veel plekken aan je interieur worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een lang en smal kleed voor in de hal of in de keuken. Een rond kleed voor naast je bed of een groot vloekleed voor onder de eettafel. Ook buiten zie je steeds vaker vloerkleden terugkomen.

Onze eethoek had echt meer warmte nodig. Een poosje terug vond ik de perfecte eettafel bij Loped Butik, daar kun je zelf het blad en onderstel bij elkaar kiezen. Ik koos voor een wit strak metalen onderstel en een betonnen blad. Echt zoooo mooi is hij geworden. Maar op de witte vloer en met de witte eetkamerstoelen vond ik het geheel te steriel worden. En dat past helemaal niet bij ons. Maar de tafel en stoelen waren wel al perfect dus ging ik met die gedachte op zoek naar een manier om de eethoek gezelliger te maken. 

Ik vond al snel de prefecte oplossing…een vloerkleed van warm materiaal zoals een jute vloerkleed. Dat zou de sfeer meteen heel erg doen veranderen. Met de gedachte ging ik online op zoek naar en vond ik bij Volero.nl het perfecte exemplaar. Dit stoere grote jute vloerkleed past werkelijk perfect onder de eethoek en meteen was mijn probleem opgelost. Het is zo mooi gevlochten en doet me denken aan die mooie vakantiehuizen op Bali of Ibiza. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! Nog wat planten toegevoegd om het plaatje helemaal af te maken. 

Foto: Volero

Ik gebruik elk seizoen een ander vloekleed. In de zomer wil ik een vloerkleed dat me doet denken aan het strand. Zoals bijvoorbeeld deze variant van jute. Ook wil ik dan liever een laagpolig kleed omdat het soms flink warm kan worden in huis. In de winter zoek je juist weer naar warmte en dan gebruik ik ook graag een hoogpolig vloerkleed onder onze salontafel. Voor aankomend seizoen vond ik twee hele toffe vloerkleden. 

Tijdens het online shoppen vond ik meteen een prachtig nieuw vloerkleed voor bij de zithoek. Een kleed in de perfecte kleur groen met een vintage look. Staat zo stoer in combinatie met onze salontafels en leren poef. Echt helemaal blij met de sfeer in onze woonkamer nu ook de eethoek helemaal af is. Beide kleden zijn van Fraai :) Heb jij ook vloerkleden in huis?

-X- Lies 

2 reacties op “Sfeer creëren met vloerkleden”

  1. Moois van mie schreef:

    Elk seizoen een nieuw tapijt? Waw, da’s veel! Wat doe je dan met de oude?

    • Lisanne Multem schreef:

      Ik wissel veel met buiten en boven enzo. Maar ook in de familie wisselen we wel eens. Helaas gaan sommige ook echt weg want op één of andere manier weten mijn katten altijd precies op het tapijt te spugen. En dat krijg je dan na een tijd niet meer schoon. Elk seizoen klopt niet helemaal idd, ik wissel wel elke winter en zomer :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving