12 juli 2019

Van okergeel naar donkergroen

Sofa company stoel
Sofa company stoel

Nog niet zo lang geleden was de accentkleur in ons huis okergeel. Een paar okergele kussens, bloempotten en een hele toffe okergele fauteuil. Ik hou ervan om te stylen en schuiven in huis. Mijn smaak verandert voortdurend en zo gaat dat dus ook in de woonkamer. Dan wissel ik ineens alles weer om haha tot grote ergernis van mijn man hihi. Want die moet dan weer op zoek naar zijn favoriete kussen of poef.

Nu was ik een poosje geleden ineens helemaal uitgekeken op het okergeel in onze woonkamer haha. Zo gaat dat dus ieder jaar wel een keer. Als het weer zover is kijk ik altijd eerst welke accessoires ik kan omwisselen. Bijvoorbeeld met spullen van boven, of zijn er nog dingen zijn die ik bijvoorbeeld kan verven. Soms scoor je iets voor een prikkie bij de kringloop. Ruilen met mijn familie is ook altijd een goede optie :) Zo probeer ik niet meteen alles nieuw te kopen.

Sofa company stoel

De accentkleur waar ik zeker nog niet op uitgekeken ben is groen! Dus dan is de nieuwe kleur die ik overal in de woonkamer wilde. In combinatie met de planten in ons huis past het perfect. Het straalt een bepaalde rust uit en doet me denken aan de natuur. Om de oude kussens haak ik gemakkelijk een nieuwe hoes en sommige meubels verf je zo in een andere kleur…maarja die okergele fauteuil natuurlijk niet! Daar ga ik niet aan zitten te DIYen! (lekker Rotterdams dit).

Online zag ik de perfecte opvolger bij Sofacompany. Sofacompany is opgericht door de Deense Cathrine en Christian Rudolph om de Deense meubelindustrie te vernieuwen. Zij maken mooie kwalitatieve meubels tegen een eerlijke prijs. Dit is mogelijk door een simpel en uniek concept met online verkoop. De meubels worden direct geleverd vanuit de fabriek in Vietnam. Bij Sofacompany moet iedereen een mooi, kwalitatief en betaalbaar design kunnen kopen. De klant krijgt bij ons ‘waar voor haar geld’.

Sofa company stoel

Ik viel meteen voor De Lexi stoel, namelijk omdat deze naar eigen wens is samen te stellen. Je kunt dus zelf de stof en de kleur van de pootjes kiezen. En toen ik zag dat je er gouden pootjes bij kunt kiezen was ik op slag verliefd! De Lexi heeft verder een luchtig en licht ontwerp. De stoel heeft door de unieke details een eenvoudig, functioneel en karakteristieke uitstraling – echte Deense eenvoud. Hij is ontworpen door Malene Lillelund. 

Ik koos voor donkergroene velvet stof omdat ik dat altijd zo’n rijk resultaat vind geven. En ik heb nog niet eerder een meubel in velvet in huis gehad. En het was echt de perfecte keus voor ons interieur. Het geeft zoveel meer warmte en luxe. De stof is ook echt van hele mooie kwaliteit, heel dik en zacht. Ik verwacht dat deze stoel hier een hele poos blijft staan want het is echt een parel!

Sofa company stoel

En die okergele accessoires hoor ik je denken? Die bewaar ik op zolder, want het is een kwestie van tijd totdat ik die weer naar beneden haal ;) Ben jij ook zo wispelturig als het om de styling van je huis gaat?

-X- Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving