27 augustus 2019

Raambekleding voor de schuifpui

Raambekleding schuifpui

Wat ik zo’n beetje het eerst wist toen we dit huis kochten was dat ik een schuifpui wilde. Heerlijk die grote ramen en al dat licht in huis. Toen we hem eenmaal hadden wisten we ook meteen dat dat een goede keus was, nog elke dag ben ik super blij met al dat licht in huis en in de zomer is het zo fijn dat hij helemaal open kan. Binnen wordt dan echt één met buiten. 

Raambekleding schuifpui

Je leeft makkelijker buiten en het geeft zoveel ruimte. Het enige nadeel (tot nu toe) was dat ik geen idee had wat voor raambekleding ik ervoor kon hangen. Gordijnen zijn hartstikke mooi maar hier in huis helaas niet mogelijk. Onze katten denken dat het speelgoed is en gaan erin hangen en klimmen. Binnen de kortste keren zitten de gaten erin. Die fout hebben we gemaakt in ons eerste huis haha maar dat gebeurt geen tweede keer meer. Maar wat dan wel… 

Acht jaar heb ik erover nagedacht, wat het dan wel moest worden. In de zomer hebben we het eigenlijk niet persé raambekleding nodig. Maar ik merk in de winter dat er toch wel erg veel inkijk is. En ik heb niks te verbergen hoor maar vind het soms ook wel eens fijn om in mijn huispak op de bank te hangen zonder dat de hele buurt me kan zien. Dus eind vorig jaar wist ik zeker dat ik daar toch een oplossing voor wilde zoeken. 

Raambekleding schuifpui

Deze oplossing mag echter niet ten koste gaan van de lichtinval in huis. Want dat vinden we heel erg belangrijk. Ik ben zelf geen fan van lamellen of een rolgordijn voor de schuifpui. Vind ik gewoon niet mooi staan. Toen ging er eindelijk een lampje branden. Boven hebben we namelijk houten jaloezieën van Veneta.com in de slaapkamer. En dat kon wel eens de perfecte oplossing zijn. Deze kunnen gemakkelijk open en dicht en laten daardoor veel licht door, maar zijn ze ook ideaal om de zon door te filteren. Ja, die moesten het worden! Ik ging meteen naar de Veneta website nadat ik alle ruimtes had opgemeten, zo kon ik vast zien wat de kosten ongeveer zijn. De site werkt super makkelijk, maar het zelf inmeten durfde ik toch niet aan met zo’n groot oppervlak.

Raambekleding schuifpui

Een paar weken later kwam de adviseur van Veneta.com bij ons thuis om de ruimte op te meten. Ook bracht hij kleurstalen mee, zo wisten we zeker dat we de beste kleuroptie kozen. Echt super fijn om iemand die met je meedenkt over de vloer te krijgen. Ook over de breedte van de lamallen adviseerde hij ons. We kozen daardoor voor de breedste optie. Op zo’n groot oppervlak staat dat toch wat meer in verhouding en luxer.

We hebben voor twee losse delen gekozen omdat één deel van de schuifpui natuurlijk wel open moet kunnen en dan kan die jaloezie helemaal omhoog. In de zomer leven we graag buiten dus dat is erg belangrijk. En ook dan moet het er nog mooi uitzien als je binnen zit. De witte kleur past perfect bij de kleur van de kozijnen en daarom lijkt het echt één geheel. Ik ben echt super blij met het resultaat! Er gaat helemaal geen licht verloren, sterker nog, dan kan ik nu heel goed doseren. Soms denk je, had ik dat maar jaren eerder bedacht. Maar goed, je kan toch niet alles tegelijk en zo wordt ons huis elk jaar weer meer af!

Raambekleding schuifpui

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit bericht. Misschien ben jij ook nog wel op zoek naar raambekleding voor de schuifpui of elders in huis of wil je graag gratis kleurstalen opvragen. Fijne dag! 

Liefs Lies 

4 reacties op “Raambekleding voor de schuifpui”

  1. Arja schreef:

    Prachtig geworden zo, en inspirerend voor mij.

  2. Sylvia schreef:

    Hoe doe je dat met openschuiven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving