17 september 2019

Hoe kies je de perfecte bank? 5 tips!

Een nieuw bankstel uitzoeken, vind jij dat ook zo lastig? Het is een behoorlijke uitgave en je wilt er natuurlijk jaren van kunnen genieten. Het gaat bij een bank niet alleen om het vinden van de juiste kleur, stof of print. Maar natuurlijk vooral de afmeting, het zitcomfort en de prijs kwaliteit verhouding. Bij Pronto Wonen zie je goed welke verschillende stijlen er allemaal te vinden zijn. 

Toen wij onze huidige bank zochten, wist ik dat ik een wit bankstel wilde in ons interieur. Ook wist ik daarom meteen dat het een bankstel moest zijn waarvan de hoes wasbaar is…want ja ik heb twee katers in huis die overal overheen rennen met hun modderpoten. En omdat mijn interieur natuurlijk de plek is waar ik de meeste van mijn foto’s maak moet het er wel netjes uitzien. Ook wilde we een iets grotere bank dan ons vorige exemplaar, want dan kunnen we allebei languit hangen als we een avondje willen bijkomen hihi. Hieronder deel ik een aantal tips die mij heel erg hebben geholpen. Wie weet heb jij er ook wat aan bij jouw zoektocht.

Pronto wonen
Tip 1:

De afmeting van je bankstel is ontzettend belangrijk. In een grote open ruimte past een hoekbank waarschijnlijk prima. Maar in een kleinere woonkamer kan dit helemaal uit verhouding raken. Ondanks dat de bank misschien wel zou passen gezien zijn afmeting, wil dat niet zeggen dat het ook echt past kwa inrichting. Een te kleine bank kan in een grote ruimte ook niet mooi staan, die valt dan snel in het niet. Meet dus alles goed op voordat je op zoek gaat. De ruimte waar de bank komt te staan, maar ook de afstand tot de salontafel of de verlichting in huis. Zo weet je zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan. 

Tip 2:

Bepaal eerst hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Woon je alleen of samen? Of heb je misschien een groot gezin? Het aantal gewenste zitplekken verschilt per huishouden. Belangrijk is om na te denken hoeveel mensen er elke dag op de bank zullen zitten. Misschien zit je zelf altijd wel in die comfortabele fauteuil bij het raam. Of ben jij juist hoofdgebruiker van de bank. Zo kun je kijken of je juist wel, of geen hoek in je bank wilt. Wil je liever losse elementen om te kunnen schuiven en aan te passen aan het gebruik. Of heb je graag een 2,5 zits die precies op de plek past waar je heb hebt bedacht.

Pronto wonen
Tip 3:

Kies een bank met het juiste comfort. Zit jij altijd lekker onderuit te genieten van een spannende serie? Of ben je vaak heel actief op de bank. Zoals ik, haha als je weer eens aan het haken bent. Ik werk ook regelmatig op de bank, want na al die uren aan tafel vind ik het soms heerlijk om even in een andere houding veder te werken. Dan zoek je een bank waarin je ook goed rechtop kan zitten, want onderuit gezakt werken is echt niet handig :) Maar wanneer je de bank enkel gebruikt om te relaxen wil je juist weer een lekkere plofbank! Iets ertussen in, is misschien wel de perfecte combi. 

Tip 4:

Hoe de bank eruit ziet is natuurlijk ook super belangrijk, want je wilt dat hij heel mooi in je interieur past. Je interieur is een weerspiegeling van wie je zelf bent. De kleuren, materialen en accessoires die je in huis hebt geven aan hoe jij bent en waar jij graag jouw vrije tijd besteed met je dierbaren. Ben je fan van een Scandinavische stijl en kies je liever voor een strakke bank in een trendy kleur? Of word jij pas echt blij van een stoere doorleefde leren bank? Het kan allemaal, maar het is goed om daar van te voren over na te denken. Welke kleur past het best bij je overige meubels in huis en zal jaren meegaan. Zelf heb ik dus een witte bank met enigszins landelijke uitstraling die wel ook heel goed in een strakker interieur past. Ik vind het fijn dat ons huis zo nog lichter wordt, hoewel ik ook een cognac leren bank of een velvet bank prachtig vind! En ik zou bij een gezin met drie kids niet zo snel een witte bank zoals ons aanraden. Ook al kan hij in de was, dat ga je ook niet elke week doen. 

Tip 5:

Vind je het moeilijk om echt een uitgesproken stijl te kiezen omdat je smaak nogal kan veranderen? Heel herkenbaar! Kies dan voor een neutrale kleur of stof, denk aan kleuren zoals grijs, bruin of wit. De kleur moet in harmonie zijn met de rest van je interieur. Er zijn vele mogelijkheden in de winkel maar probeer bij je eigen smaak en gevoel te blijven. Ook al is een kleur heel hip op het moment, het is belangrijk dat je er over een paar jaar nog net zo blij mee bent. Wanneer je voor een neutrale kleur kiest, kun je gewilde stijl misschien creëren met behulp van een mooie deken en toffe kussens. En die zijn veel makkelijker weer te vervangen. 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit bericht en dat ik je wellicht kan helpen bij het uitzoeken van een nieuw bankstel. Op zoek naar meer inspiratie? Op de website van Pronto vind je nog veel meer informatie en inspiratie over bankstellen

Liefs Lies 

2 reacties op “Hoe kies je de perfecte bank? 5 tips!”

  1. Agnes schreef:

    Dat zijn nog eens goede tips! Wij zijn net begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe zithoek na 16 jaar is het wel een beetje klaar met de bank…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving