3 september 2019

Mini tuin make-over

tuin make-over

Naast ons huis stond een oud bankje en daar miste ik nog wat groen. Ik wilde daar heel graag een plekje creëren waar ik lekker met een boek (of magazine ;) en een kop thee kan relaxen, voor als ik ooit tijd heb om te lezen haha. Een klein gezellig bankje met een eigen mini overkapping en een hoop groen. Gewoon een heerlijk rustig plekje om bij te komen na een drukke week. Maar het plan was niet om gelijk aan de slag te gaan. 

Laatst schreef ik op mijn blog dat onze ideale tuin nu echt helemaal af was. En dat was ook echt zo haha, tijd om te genieten van onze mooie tuin. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet rond blijf kijken naar toffe ideeën. En toen zag ik dus weer iets wat niet mocht ontbreken in onze tuin. 

Bamboe pergola

Totdat ik heel toevallig bij Noamay was om te shoppen en daar een te gekke bamboe pergola zag staan. Simpel, maar echt heel mooi, dat was de perfecte overkapping voor mijn relaxplekje. En toen ging het dus gelijk allemaal weer borrelen :) Dus online meteen die pergola besteld want ik dacht die moet ik hebben! Daar bovenop wilde ik graag een bamboe mat om een soort van overkapping te maken. Natuurlijk is deze constructie niet waterdicht maar dat hoeft ook niet. Want het is echt een plek waar ik even wil zitten als het goed weer is. 

Toen die eenmaal binnen was en in elkaar stond zag ik het helemaal voor me. Nu nog op zoek naar de perfecte tuinbank voor eronder en een paar mooie bakken om een natuurlijke tuinafscheiding te creëren. En ook dat ging supersnel want ik wist behoorlijk goed wat ik zocht. 

Loungebankje

Ik ben gek op de bamboe en riet trend die weer helemaal terug van weggeweest is. Werkelijk prachtig die natuurlijke look en feel en het past zo goed bij de andere accessoires in ons huis en onze tuin. Daarom wilde ik heel graag een klein wit rieten bankje waar je heerlijk op kan hangen met een boek. Maar ik wilde ook graag dat het een aanschaf was die heel lang meegaat. En de kwaliteit van riet is niet altijd top.

Bij Kees Smit tuinmeubelen vond ik de een heleboel sfeervolle tuinbanken. De Intenso Napoli loungebank in het wit, die moest het worden. Het is een prachtige loungebank van wicker, dus met de look van riet/bamboe maar met de voordelen kunststof. Super mooi, stevig en gemakkelijk schoon te maken. Dat sprak me erg aan, en het blijkt de perfecte keus. Het strakke wit haalt de hele ruimte op. Het past perfect kwa kleur. Naast de mooie look zit het bankje geweldig lekker. Het is lekker laag en daarom kan je er heerlijk in relaxen met een boek op schoot. 

Natuurlijke tuinafscheiding 

Ik wilde graag dat ik me er echt even kan afsluiten. Een soort minikamertje maar dan buiten. Ik hou niet zo van schutting en wilde liever iets groens. Deze toffe witte Elho Vivo bakken zijn superhandig. Je kunt ze namelijk rijden. Ik zette er aan elke kan van het bankje één neer en vulde die met hoge siergrassen waar van die toffe pluimen in komen.  Het is de perfecte natuurlijk tuinafscheiding geworden en wil je het toch weer wat meer open? Dan rij je ze heel gemakkelijk naar een andere plek. 

Wat vind je ervan? Genieten toch! Dit is zo’n fijn plekje geworden, met een paar goede items kom je dus echt een heel eind. Niet veel werk, maar wel veel resultaat. Als je me niet kan vinden, dan zit ik hier lekker te schuilen :) 

Liefs Lies 

8 reacties op “Mini tuin make-over”

 1. leuntje schreef:

  juppie!!! hy is binnen!! je magazine!! heb gelijk de wol voor t vest besteld. top

 2. Annelore schreef:

  Heb je magazine ontvangen. Helemaal blij mee, zo heerlijk om in te bladeren en te lezen. Leuke ideeën en ben blij met de natuurlijke kleuren die je gebruikt. Zag dat de volgende editie 14 november alweer in de winkel ligt. Ben heel benieuwd maar eerst van deze editie genieten.

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Annelore, ja leuk geworden he! ben er ook zo happy mee. Dank voor je leuke berichtje! Echt cool om te horen. Ja 14 november alweer, mocht je fan zijn kun je ook meteen abonnement nemen, dan krijg je ook een hele leuke korting!
   Liefs Lisanne

 3. Marja schreef:

  prachtig !! het bankje is echt super !!

 4. Arja schreef:

  Mooi plekje geworden, zitten er in die bakken ook afvoergaten?

  • Lisanne Multem schreef:

   Ja zijn van Elho, en zitten gaten. Maar die kun je ook dichtdoen met de stop die er bij zit. Dus je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving