28 oktober 2019

Planten make-over

planten

Nu de herfst volop in gang is, is het toch echt tijd om de zomerse accessoires op te ruimen. De gouden palmboom kandelaars gaan voorlopig in de kast en de palmboom wanddecoratie verving ik door een winterse variant. Maar alles weghalen zorgt dat er een hele kale hoek over blijft. Tijd voor een mini make-over dus…

woonkamer make-over

En dit keer ging ik niet aan meteen de slag met accessoires maar met planten. Want nu we weer veel binnenzitten kunnen we niet zonder. Planten zuiveren de lucht en geven energie door hun prachtige groene kleur. Onderzoek wijst zelfs uit dat planten in huis voor minder stres zorgen, als dat geen goede reden is voor lekker veel groen in huis. Ik ging op zoek naar een mooie monstera en ik vond er zelfs 2, een kleine en een hele grote! Ik vind ze prachtig bij elkaar en door te werken met hoogteverschil creëer je meteen diepte.

Daarom ben ik ook fan van mooie hangplanten, zo krijg je meteen dat hoogteverschil. Het groen dat zo mooi langs te kast naar beneden groeit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze in mooie macramé hangers of hangpotten te hangen. Ik koos voor de Scindapsus Aureus hangplant. Ik vind die bladeren zo mooi en ze zijn ook heel gemakkelijk in het onderhoud.

Ik heb inmiddels behoorlijke veel groene vrienden verzameld en wanneer je ze eenmaal in huis hebt is het natuurlijk heel belangrijk dat je ze goed verzorgt. Want hoe blijer ze zijn, hoe langer je er plezier van hebt. Daarvoor maak ik gebruik van Pokon plantenvoeding. Pokon heeft verschillende producten die je kan gebruiken om je planten gezond te houden en dat begint al met het in de pot zetten.

Gebruik daarvoor de Pokon kamerplantenpotgrond en hydrokorrels. Dan heb je de basis meteen goed op orde! Voor het wekelijkse onderhoud gebruik ik de kamerplantenvoeding dat ik toevoeg aan het water in de gieter. Maar ben jij bang dat je dat vergeet? Dan zijn er ook de kamerplanten voedingskegels. Deze kegels zijn erg handig, omdat je ze alleen maar in de grond hoeft te duwen. De voedingsstoffen voor planten komen geleidelijk vrij en blijven vervolgens 180 dagen werkzaam. De kegels hebben namelijk een laagje hars dat langzaam oplost door vocht en warmte. Hoeveel kegels je nodig hebt is afhankelijk van de pot. Het is super makkelijk om je planten op deze manier gezond te houden en dat is wel zo fijn als je investeert in een groene woonkamer toch!

Voor de HOMALOMENA RUBESCENS MAGGY plant (foto hieronder) haakte ik zelf een stoere mand met groen raffia garen. Daaraan maakte ik franje voor een speels effect. Zo geef je de woonkamer met een paar prachtige planten en kleine veranderingen een echte make-over. Heerlijk om zo de winter in te gaan, nu er buiten steeds minder groen zichtbaar is, ben ik nog steeds omringt door groen. Het geeft me echt energie.

Planten

Pokon heeft momenteel een hele toffe win-actie lopen. Je kunt namelijk een complete groen make-over t.w.v. 2500 euro winnen. Wil je daar kans op maken? Kijk dan snel even hier op de Pokon website. Dat zou toch helemaal te gek zijn!

Meer inspiratie op het gebied van planten? Kijk dan eens hier bij Studio Plant.

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs Lies

Sponsormelding

4 reacties op “Planten make-over”

  1. Ilse schreef:

    Wat ziet dat er gezellig uit! Toevallig laatst ook nieuwe plantjes in huis gehaald, die heb je nooit genoeg toch?

  2. Arja schreef:

    Ik ga zeker kijken of en hoe ik daar kans op kan maken. Qua groen in huis wil je het niet weten: bij het keukenraam (gelukkig volle zon) heb ik twee potten met cactusjes erin. En dat is het dus, bij de tuinkant bijna geen zon dus moeilijk wat te kiezen. Heb ook een plekje naast de bank, ook daar weinig tot geen zon. Nu dan een boekenkastje erbij, wellicht kan daar zo’n mooie groene hangplant erop. Kortom: ik kan bij mij wel het één en ander gebeuren qua groen in huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving