24 november 2019

Onmisbare verlichting in huis

Lampen

Nu de donkere maanden weer van start zijn, is het hebben van goede verlichting in huis onmisbaar. Het inrichten van je huis met de meubels die je mooi vindt is natuurlijk al een uitdaging op zich. Maar het kiezen voor de juiste verlichting gaat nog een stapje verder. 

Verlichting

Niet alleen bepaald verlichting voor een groot deel de sfeer in huis ook is het enorm belangrijk wil je gewoon goed in huis kunnen leven. Ik splits het altijd op in twee soorten verlichting, vaste verlichting (zoals wandlampen, spotjes en hanglampen) en verplaatsbare verlichting (zoals tafellampen en staande lampen). Die laatste categorie kun je altijd gemakkelijk aanpassen door de lampen te verplaatsen of extra lampen aan te schaffen. 


De vaste lampen zijn niet eenvoudig aan te passen en daar moet je dus heel goed over nadenken. Meestal begint dit direct als je een woning intrekt of verbouwt. Maar mijn ervaring is soms ook dat de lampen juist vergeten worden door alle andere grote klussen. Dit is echter iets waar je heel lang spijt van kan hebben, dus mijn tip is. Begin eens met een lichtplan in plaats van hier pas op het laatst aan te denken.

Hanglamp, staande lamp of een wandlamp?

Voor het kiezen van de overige verlichting heb ik ook een aantal tips. De vraag is voor wat voor soort verlichting je gaat. Een belangrijke factor bij het kiezen is natuurlijk wat je mooi vindt. Maar een nog belangrijkere factor is waar en waarvoor ga je de lampen gebruiken? Afhankelijk van waarvoor je de lamp nodig hebt, denk aan bijvoorbeeld lezen in je luie stoel, of werken aan de eettafel of tot eten koken in de keuken. Of wil je iets uitlichten, bijvoorbeeld een mooie schilderij of wandhanger aan de muur. Of haak en brei je net als ik veel en vind je de lamp noodzakelijk voor het goed kunnen zien van je steken :) Voor al deze verschillende activiteiten heb je een andere lamp nodig. Afhankelijk van het gebruik kun je kijken welke lamp je moet uitzoeken. Ga je voor de hanglampen, de staande lampen een tafellamp of moet je het toch groter aanpakken en spotjes in laten bouwen. 

Lampen24.nl

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een heleboel verschillende stijlen. Bij lampen24.nl kun je alle soorten op je gemak bekijken. Ze hebben namelijk een zeer uitgebreid assortiment. Denk aan industriële lampen, moderne wandlampen, designlampen, klassieke lampen en ga zo maar door. Je vindt er ook de nieuwste innovatie op het gebied van verlichting volgende de woontrends van nu. Op het gebied van duurzame LED verlichting kan je je hart ophalen in de shop. Deze lampen helpen je niet alleen met je energierekening maar gaan ook nog eens enorm lang mee 

Dan zijn er ook nog een aantal extra’s. Wil je bijvoorbeeld dimmers op je lampen? Hierdoor krijg je nog meer sfeer en gezelligheid in huis. Of wil je zo’n mooie grote glazen bol erin als echte eyecatcher? Vind ik altijd zo tof staan! Keuze genoeg hè, dat maakt het niet altijd makkelijker. Aan de andere kant weet je wel zeker dat er iets naar je smaak en wensen te vinden is, en dat je daarvoor niet ver hoeft te zoeken. Neem de tijd om te bedenken waarvoor je de verlichting gaat gebruiken en kies daarna pas welke lamp je het mooiste vind.

Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete stijl is voor lampen. Laat gerust een reactie achter onder dit bericht. En op zoek naar meer inspiratie? Neem dan zeker even een kijkje bij Lampen24.nl.

Fijne dag!

Liefs Lies

Sponsormelding

Eén reactie op “Onmisbare verlichting in huis”

  1. Shirley schreef:

    Leuk blogbericht Lisanne.
    Wij hebben vooral stoere lampen hangen, maar we moeten wel de lamp boven de eetkamertafel vervangen, want deze geeft te weinig licht. Ik heb wat meer licht nodig, omdat ik hier ook vaak aan het freubelen ben :)
    Wat lampen 24 betreft, super goede ervaring mee!

    Liefs Shirley x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving