17 januari 2020

Handige accessoires voor in je craftroom!

toolbox

Ik ben gek op mooie maar vooral ook handige en praktische accessoires in mijn craftroom. Mooie haaknaalden, projectbags maar zeker ook mooie en handige opbergaccessoires. Want als mijn craftroom er uit ziet als een ontploft kippenhok kan ik er echt niet werken haha. Ze zeggen altijd een creatief persoon heeft rommel in huis. Maar zelf ga ik daar heel slecht op haha. Rommel in mijn huis of in dit geval craftroom betekent voor mij ook rommel in mijn hoofd en dan is er geen ruimte voor goede ideeën. Dus ik heb graag alles op een vindbare plek en netjes aan de kant. Daarnaast vind ik het fijn als het een inspirerende omgeving is met mooie en lekker zittende stoelen een fijn bureau en natuurlijk mooie materialen in fijne manden en dozen. 

Een aantal items waar ik niet zonder kan in deze ruimte deel ik in dit bericht. Want misschien herken jij wel iets en zoek jij ook al jaren zoiets. Onder dit bericht wil ik je ook vragen om jouw favoriete tool op het gebied van craft met mij te delen. Want zo doe ik ook weer ideeën op. 

Allereerst kan ik niet zonder een fijne haak- en breinaalden set. Een set waar alle meest gebruikte afmetingen in zitten zodat je nooit misgrijpt bij het starten van een nieuw project. Met alles dat ik maak aan boeken en magazines, en natuurlijk ook mijn blog heb ik soms wel 10 projecten tegelijk op de naald staan. Dan kun je echt niet zonder goed materiaal. Ik vind zelf de Clover Amour haaknaalden nog steeds het allerfijnst, hoewel ook de Tulip naalden erg fijn zijn en die er voor het oog ook nog geweldig uitzien.

Een ander onmisbaar accessoire wat daar meteen bij aansluit, zijn fijne projetbags. Ik sleep die verschillende projecten ook mee op verschillende momenten. Van mijn craftroom naar beneden en andersom, maar ook mee op vakantie of onderweg. Dan is het heel fijn om het garen, de naald wat stekenmarkeerders en bijv. je notitieboek bij elkaar te houden. Daarnaast is het ook gewoon in huis een heel fijn accessoire om al je spullen bij elkaar te houden.

Nog iets waar ik niet zonder kan zijn stekenmarkeerders. Dat vind ik echt zulke lifesavers :) En natuurlijk andere onmisbare benodigdheden als stopnaalden, pennen en scharen mogen ook niet ontbreken. Je raakt die kleine frutsels alleen altijd kwijt. Ik heb daarom nog iets wat ik heel handig vind om al die losse kleine accessoires bij elkaar te houden. En het is niet alleen handig maar ook nog eens heel mooi, ik heb het namelijk over de opberg toolbox van Vitra of Hay. Dit zijn zulke handige jongens, je verplaatst zo namelijk in één handomdraai al je tools naar waar je ze wilt gebruiken. Daarnaast kun je ze gewoon in de woonkamer laten staan want deze design items staan prachtig. Niks geen rondslingerde naalden en scharen meer :) Je koopt deze handige jongens hier bij Fundesign.nl.

Ik ben echt een lijstjes mens, dus notitieboeken/blokken zijn voor mij ook onmisbaar. Mijn ideeën, patronen en alles wat ik niet mag vergeten kalk ik op een papiertje en dan het liefst in één boek zodat niet ook die briefjes zoekraken. Ik heb nu gelukkig een hele handige planner met een maandoverzicht waar ik al mijn blog ideeën meteen inplan. Maar andere lijstjes schrijf ik het liefst op to do lijsten. Deze met panterprint vond ik echt helemaal de BOM! 

Als laatst, maar ook heel belangrijk is een radio voor mij, ik kan niet werken zonder muziek. Heerlijk vind ik dat op de achtergrond, het inspireert me zelfs soms. En zo kom ik in die vibe waarbij alle ideeën gewoon komen en ik lekker door kan werken. Love it!

Ik ben superbenieuwd of jij ook onmisbare accessoires hebt. Misschien mis ik volgens jou wel echt iets in dit lijstje. Laat gerust een reactie achter zodat we elkaar weer kunnen inspireren. 

Liefs Lies 

2 reacties op “Handige accessoires voor in je craftroom!”

  1. Janine Aalbers schreef:

    Hoi hoi wat een leuke blog weer veel ideeën opgedaan ik ga die toolbox voor mn verjaardag vragen heb nu mooie mand van Loods 5 staan maar die puilt uit! Fijn weekend! Groetjes Janine

  2. Michaela schreef:

    Hoi Lisanne wat leuk. Vindt juist de bovenste toolbox op foto zo mooi. Mag ik vragen waar jij die hebt gekocht. Prachtig geschreven en ik geniet er telkens van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving