14 januari 2020

Slaapkamer make-over met Liv Interior

Soms kom je een merk tegen waar je meteen zo weg van bent. Dat had ik toen ik op Show Up liep afgelopen jaar en daar de stand van Liv Interior tegenkwam. Ik was direct verliefd op het design en toen ik las wat dit merk doet kon ik mijn enthousiasme niet meer in bedwang houden. 

Op het gebied van duurzaamheid en verbeter de wereld en begin bij jezelf zijn zij ontzettend goed bezig. Heeeeel veel van hun producten worden namelijk gemaakt van afval. Denk bijvoorbeeld aan plastic flessen of restkatoen. Hoe gaaf is dat, een prachtig vloerkleed of kussen dat geheel gemaakt is van afval. En dat zie je totaal niet aan de producten. Dit zijn items die je echt in huis wilt hebben, prachtige rustige kleuren en materialen. 

Ik ging daar op Show Up meteen overenthousiast het gesprek aan met Anne-Sophie van Liv Interior omdat ik er graag nog meer over wilde weten over dit concept. Door dit leuke gesprek kwamen we er al snel achter dat we met elkaar wilde samenwerken. Veel meer mensen moeten weten van dit Duitse vooruitstrevende bedrijf! Ik zag zoveel mooie dingen, denk aan kussens, vloerkleden, lampen en een prachtige spreien. De catalogus staat vol met prachtige woon items die je in huis wilt. Zo hebben ze prachtig beddengoed en dus deze fantastische sprei die ik meteen moest hebben haha. Het is zo’n aanwinst voor je slaapkamer en geeft meteen dat luxe hotel gevoel vind ik. Wat ik er ook zo gaaf aan vind is dat hij deels gepunchd is. Wat een werk hè :) 

Maar ook ben ik groot fan van de vloerkleden die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Zoals van dit jute achtige kleed. Te gek toch! Dit zou ik ook in iedere andere winkel kunnen kopen, maar door het bij Liv Interior aan te schaffen ben je dus ook nog eens duurzaam bezig. Ik vind het zo tof als merken dit soort ideale nastreven en het lukt ze ook gewoon al. 

Maar hoe wordt een plastic flesje dan zo’n tof kleed? Ze breken het af zodat er vlokken ontstaan. Die vlokken worden omgesmolten en uitgerekt tot lange draden en die kunnen ze weven. Afhankelijk van de grootte van een vloerkleed gaan er tussen de 100 en 750 plastic flesjes in. Hoe tof is dat!

Van de woonitems met gouden details zoals dit kussen en het kleine vloerkleed deed mijn hart helemaal een sprongetje. Het is zo ontzettend tof gemaakt. Deze zijn niet volledig van gerecycled materiaal maar zo mooi en origineel met dat goud erin geweven. Ik vind ze helemaal geweldig staan in onze slaapkamer. Ook op het gebied van handwerken kun je bij Liv Interior dus veel ideeën opdoen, want hun kleurcombi’s en materialen zijn echt geweldig! Ze hebben een hele grote collectie dus is er voor alle smaken wel iets te vinden.

Dus ben jij op zoek naar een prachtige woonaccessoires? Kijk dan eerst eens bij Liv Interior. Wie weet vind jij ook jouw perfecte gerecyclede item. Wil jij meteen kunnen shoppen haha, kijk dan hier!

Fijne dag! 

-X- Lies 

4 reacties op “Slaapkamer make-over met Liv Interior”

 1. Shirley schreef:

  Wat een prachtige spullen allemaal, vooral de matten met de gouden accenten, zo mooi!!!

  Thanx weer voor de tip

  Liefs Shirley x

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Fijn zulke duurzame producten.
  Mooie foto’s.
  Groet, Ilse

 3. Irene schreef:

  Ziet er mooi en gezellig uit.
  Ik heb zelf ook al verschillende spulletjes gepuncht is een heerlijk werkje om te doen.

 4. Arja schreef:

  Wat je al niet kan maken van plastic, bijzonder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving