17 maart 2020

Frisse voorjaars Paastafel

Paastafel Stylen

Ik ben dol op Pasen! Lekker stylen met frisse kleuren en vrolijke accessoires. Ik ging aan slag met het decoreren van een prachtige simpele maar hele frisse en stijlvolle Paastafel! Een aantal accessoires die ik bij Xenos vond waren perfect voor mijn setting van dit jaar. Ze hebben namelijk een aantal prachtige items in wit met goud, daar ben ik natuurlijk gek op!

Ik gebruikte de supertoffe Paasvaas voor een paar vrolijke tulpen op tafel. Dit is toch Pasen ten top! Ik zet hem als echte eyecatcher in het midden van de tafel. Ook de leuke witte met gouden paaskonijntjes guirlande mocht niet ontbreken. Ik hing hem aan de etagere, maar natuurlijk kun je hem ook leuk aan de muur hangen. De knijpers met hetzelfde haasje erop gebruikte ik op de bestekmapjes die ik zelf maakte. Hoe je die maakt lees je verderop in dit bericht. 

Groen mag natuurlijk niet ontbreken in deze tafelsetting. Pasen doet me denken aan prachtige voorjaarsbloemen, bloembollen en ook mos gebruikte ik ter decoratie. Ik vulde de kleine papieren DIY schaaltjes met een bergje mos en een voorjaarsbloembol. Deze maak je gemakkelijk zelf met het handlettering papierblok. Vouw het vel in drie gelijke delen en versier het met de zwarte Edding stiften. Knip de vouwlijnen in vanaf beide kanten tot één derde. Vouw de zijkanten naar binnen en zet ze vast met lijm, een sticker of een nietje. Knip een lange strook als handvat, vul het papieren mandje vervolgens op met mos en bloembol.

De eierdopjes met lepels versierde ik met de zwarte porseleinstift. Ik maak graag een aantal items zelf voor de styling om tot een uniek resultaat te komen. Teken er snoetjes op of een ander leuk grafisch patroon en versier ook de bijpassende lepeltjes op die manier. Laat goed drogen en iedereen heeft zijn eigen dopje!

Ook de papieren bestekhouders maakte ik met behulp van het Handlettering craftblok, en ook dit is een leuke en simpele DIY. Versier het voorste papier met een grafisch patroon naar keuze en knip het vervolgens op maat. Het is ongeveer 5 cm korter dan het achterste papier. Naai beide papieren met de zijkanten en onderkant op elkaar vast met de naaimachine. Ik klikte als extra Paasdetail een haasje op de voorkant met daaraan een naamkaartje. Servet en bestek erin en het ziet er helemaal leuk uit.

Omdat ik voor het prachtige witte basisservies koos, kon ik extra uitpakken met de andere accessoires. Maar toch wilde ik het geheel mooi naturel houden. Het gouden bestek past perfect bij de andere decoratie met gouden details en het geel en groen zorgen voor een heel fris effect. Door de gele veertjes op tafel is het net alsof er een kuiken voorbij kwam :) Heb jij al in gedachte hoe je Paastafel eruit ziet dit jaar?

Xenos heeft enorm veel leuke accessoires voor op de Paastafel, dus neem gerust even een kijkje in de webshop. Al deze projecten kun je ook samen met je kids maken. Hoe leuk is het om in aanloop naar Pasen met elkaar bezig te zijn. Ik hoop dat ik je met dit bericht heb kunnen inspireren en wens je alvast geweldige Paasdagen! Veel liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving