13 maart 2020

Panter garen!

Panterprint garen

Ik ben dol op een aantal dingen, waaronder garen en panterprint. Wanneer die twee items samenkomen, kan het natuurlijk helemaal niet meer stuk. En laat Phildar nu het perfecte garen hebben ontwikkeld met panterprint. Hihi, toen ik dat vorig jaar de Phil voor het eerst op de beurs zag werd ik meteen laaiend enthousiast. Ik zag meteen tal van mogelijkheden voor me en kon me niet inhouden om de vertegenwoordiger te vragen vanaf wanneer dat in de winkels zou liggen. 

Panterprint garen
Phil Creativ Leopard

Dat duurde, zoals te verwachten met die nieuwe collecties, nog heel erg lang. Maar ik kon al wel een hele leuke afspraak maken daar. Ik zou van het garen alvast wat sample bollen krijgen. Lucky me!! Toen die een aantal maanden later vinnen ware kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Ik wist meteen dat ik er zowel mee wilde haken als breien. Phildar Creativ is een garen dat van gerecycled materiaal wordt gemaakt. Je hebt het vast al vaker gezien. Het wordt van oude T-shirts gemaakt en is een soort platte brede draad. 

Haken

Deze variant van Phildar is extreem zacht en ook heel rechtmatig. Dus de draad is overal even breed, dat vind ik zo mooi. En daardoor werkt het ook heel fijn, vooral haken gaat er echt top mee! Ik haakte bijvoorbeeld deze stoere poef. Bij Xenos koop je heel gemakkelijk een vulling voor dit project, je kunt eventueel ook voor een krukje gaan. Ook zo leuk om daar deze panterhoes omheen te haken. Maar ik ben zelf altijd fan van die kleine poefjes waar je lekker met je voeten op kunt hangen. Ik vind hem zo supertof geworden en hij staat zo leuk bij onze salontafels en vloerkleed. 

Panterprint garen
Breien

Maar natuurlijk wilde ik er ook nog mee breien. Ik vind het altijd zo leuk om uit te proberen hoe garen bevalt met verschillende technieken. Breien is een stuk zwaarder natuurlijk dan haken. De steken blijven dan op de naald staan en daardoor is het geheel al snel wat zwaar. Zelf heb ik daar geen probleem mee, maar ik hoor soms van anderen dat die dit minder prettig vinden. Omdat ik een kussenhoes wilde breien wilde ik ook behoorlijk strak weken. Zodat ik zeker was dat de kussenvulling er niet doorheen zou komen. Dat zorgt ervoor dat dit breiwerk behoorlijk wat kracht vraagt, maar daardoor krijg je wel een heel strak en mooi resultaat. 

Ik vind beide projecten zo tof geworden. Tijdens het maken werd ik al helemaal happy van die panter draad. Eigenlijk wil ik nu meteen door met nog meer projecten haha. Maar mijn garen is op. Ik ben benieuwd of jij ook aan de slag zou willen met dit garen? Of vind jij panterprint helemaal niet leuk :) Het kan natuurlijk soms ook wat ordinair worden natuurlijk, maar ik ben van mening dat dat echt afhangt van hoe je het combineert. 

Liefs Lies

6 reacties op “Panter garen!”

 1. Daphne schreef:

  O ik vind dit zo leuk! Zo’n poef zal geweldig staan bij mijn dochter op haar kamer. Passend bij haar behang. Weet je wanneer het te koop is en wat de prijs zal zijn? En heb je toevallig ook een patroon voor de poef?

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Daphne, in principe kan iedere winkel die Phildar verkoopt het bestellen voor je. Ik dacht dat ze 6,95 euro per bol waren :)
   Groetjes Lisanne

 2. Natascha schreef:

  Wanneer aan de slag ermee?? Het liefst nu meteen. Wil er ‘n mand van haken voor in mijn badkamer met de gezicht doekjes uit de HHL!!! Is het garen al te koop?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving