21 april 2020

Stick Together armbandjes haken

Armbandjes haken

Ik ben gek op zelfmaken! Zelf maken voor in huis, cadeaus of items om te dragen. Dat vind ik zo fijn om te doen! Ik voel me in deze periode soms behoorlijk machteloos met alles wat er gaande is en ik wilde graag iets doen waarmee ik anderen een beetje kan opvrolijken. Zo deelde ik al tulpen uit aan ouderen, organiseer ik win-acties online en dat is supertof om te doen! Maar ik dacht wellicht hebben jullie allemaal wel zin om iets te maken als afleiding.

Armbandjes haken
Sieraden maken

Lang geleden…voordat ik met haken en breien begon, maakte ik een aantal jaar sieraden. Heerlijk om te doen! Ik deed het bijna iedere dag wel even. Maar na een paar jaar een heleboel sieraden gemaakt te hebben was ik toe aan iets anders. Dat heb ik wel vaker, ik ga dan ergens een tijd voor 1000% voor en dat heb ik het gezien en heb ik zin in iets nieuws. Maar nu dat al weer een hele poos geleden is, kreeg ik ineens weer zin om zelf armbanden te maken. 

Stick Together!

Dit keer ging ik niet aan de slag met elastiek maar met garen! Ik maakte gehaakte armbandjes. Fijne gehaakte armbandjes die je niet alleen voor jezelf kunt maken maar ook voor je kids, je mams of je vriendinnen. Kleine cadeautjes voor je dierbaren die ze bij zich kunnen dragen. Stuur ze vervolgens op in een envelop, knoop ze om en draag ze met elkaar. Zo lijkt het toch een beetje alsof we bij elkaar zijn in deze periode van social distance. En van een klein cadeautje wordt iedereen happy toch?

Voor deze mini projectjes heb je ook helemaal niet veel nodig. Een restje (glans) katoen een haaknaald 2,5/3 of 3,5 mm en een paar leuke bedeltjes, kraaltjes of schelpjes die je nog hebt liggen. En ook zonder bedels zijn ze al superleuk om te dragen. Ze doen mij meteen denken aan de zomer en vakantievibes. Draag ze met een leuke jurk of je favoriete T-shirt, ze staan echt overal leuk bij. Ik haakte in totaal 5 verschillen de armbandjes, hieronder vind je de werkbeschrijving.

Leopard armbandje (groen):

*Haak 2 lossen, haak in de tweede losse vanaf de haaknaald 3 stokjes maar maak de stokjes niet helemaal af, de laatste doorhaal laat je op de haaknaald staan. Na deze drie onafgemaakte stokjes heb je 4 lussen op de haaknaald. Sla de draad daarna om en haal deze door alle lussen*. Herhaal het gedeelte tussen de * totdat je armbandje lang genoeg is. Hang er eventueel een bedeltje aan als extra eyecatcher. 

HI armbandje (lichtgroen):

*Haak 3 lossen, sluit de picot met een halve vaste in de eerste gehaakte losse, keer je werk*. Herhaal het gedeelte tussen de * totdat het armbandje lang genoeg is. Als je het leuk vindt kun je net als ik (letter)kraaltjes in het midden schuiven en vasthaken met 1 losse per kraaltje. Haak daarna weer verder volgens het patroon. 

Chain armbandje (petrol):

Haak 3 lossen, haak daarna 1 stokje in de 3e losse vanaf de haaknaald: *Haak 3 lossen, keer je werk, haak 1 stokje tussen de steken van de vorige toer*. Herhaal het gedeelte tussen de * totdat het armbandje lang genoeg is. Hang er eventueel een leuk bedeltje aan als extra eyecatcher. 

Beaded armbandje (lichtblauw/wit): 

Voor het maken van dit armbandje heb je kleine kraaltjes nodig die je van te voren al op je draad rijgt. Voor mijn armbandje gebruikte ik 32 minikraaltjes, maar dit verschilt per pols. Haak vervolgens alleen maar lossen, maar haak in elke losse 1 kraaltje mee totdat de kraaltjes op zijn. Klaar ben je!

Shell bracelet (wit):

*Haak 2 lossen, haak 3 stokjes in de 2e losse vanaf de haaknaald, keer je werk*. Herhaal het gedeelte tussen de * totdat je armbandje lang genoeg is. Hang er eventueel aan de uiteinden kleine schelpjes aan als extra eyecatcher. 

Als sluiting kun je ze gewoon dichtknopen of je maakt een verschuifbare knoop. Je vindt de uitleg daarvan hier op YouTube.

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met dit bericht. En dat jij weer anderen kunt blij maken met deze mini cadeautjes. Je kunt er natuurlijk ook een enkelbandje van maken. Mocht je ook aan de slag gaan en ze ergens online posten, mag ik je dan vragen om deze tag #happyhandmadeliving te gebruiken? Dan kan ik ze ook zien :)

Ik wens je een heel fijne dag! Liefs Lies 

6 reacties op “Stick Together armbandjes haken”

 1. Linda schreef:

  Wat zijn ze leuk Lisanne…ik ga kijken of ik er ook een paar kan maken! Lieve groet, Linda – hipenhandgemaaktbylin

 2. Pauline schreef:

  Wauw! Die zijn echt ontzettend leuk! Heb je een tip voor me waar ik die leuke bedeltjes kan vinden?

 3. Rita schreef:

  Wat een leuk idee en nog leuker dat je het deelt.?

 4. Ronny schreef:

  Heel leuk deze ga ik zeker maken,ik heb er zin in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving