fbpx


DIY projectbag versieren

Met alle projecten die hier altijd op de naald staan kan je niet genoeg projectbags hebben :) Momenteel ben ik alweer druk aan het maken voor Magazine editie 5 en ik hou die projecten en hun materialen graag gescheiden omdat ik er anders echt niet meer uit kom..

Een aantal weken geleden kocht ik bij Sostrene Grene drie toffe witte projectbags. Die waren zonder er iets mee te doen al prachtig maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet lekker aan de slag ging ermee. Ik wilde ze alledrie een andere look geven.

Bij de eerste projectbag koos ik ervoor om daarop zelf een panterprint te tekenen. Ik vond het echt geweldig leuk om te doen want je kunt er al je creativiteit in kwijt. Met textielstiften of een mooie gouden stift creëer je gemakkelijk je eigen patroon. Uniek en helemaal in eigen kleur en smaak!

Kies er bijvoorbeeld voor om de print alleen op de buitenrand te maken en de zak wit te laten. Of precies andersom. Of kleur alleen het hengsel van de tas.

De geborduurde projectbag was een iets grotere uitdaging, daarvoor moet je natuurlijk door te stof heen en via de binnenkant weer terug. Maar het eindresultaat vind ik echt geweldig! De kleine blaadjes geven hem meteen een frisse voorjaarsuitstraling en staan ook een beetje voor een project in wording. Een naald en een beetje borduurkatoen meer heb je niet nodig!

De laatste projectbag die ik versierde is een mega simpele techniek, namelijk met textielverf. Je kunt natuurlijk allerlei figuren op je bag schilderen of met stempels aan de gang. Ook superleuk om te doen, maar omdat ik nu al twee prints had gemaakt wilde ik gewoon een lekker stoer en robuust effect creëren. Ik kwasten er daarom ook rustig op los en zo krijg je dit effect. Je kunt er ook voor kiezen om je tas te verven met natuurlijk kleurstoffen. Maar ik gebruikte hiervoor een potje textielverf van Sostrene Grene.

Momenteel zijn de winkels helaas gesloten, super goed van hen natuurlijk! En in Nederland is er nog geen online shop, wel zijn ze daar hard mee bezig. Iets om naar uit kijken dus:) En tot die tijd kun je deze technieken wellicht toepassen op een ander project dat je nog in huis hebt liggen.

Liefs Lies

Labels:, ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (4)

 • Avatar

  Carla

  |

  Oh deze zijn alle tof afgewerkt!Ik heb vandaag wat genaaid,een geobag (kan je online gemakkelijk terug vinden) en een babyjurkje voor mijn zus haar eerste kleindochter die binnenkort verwacht wordt!

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  WoW echt super leuk zeg, als je met textielstiften aan de slag gaat, gaat het er dan op den duur vanaf of valt dat mee?
  En borduren is natuurlijk altijd leuk, mooi om te weten van een online shop.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Nee gaat er niet vanaf hoor, je kunt het ook strijken om extra te fixeren :)

   Reply

Laat een reactie achter