10 april 2020

Interieurtrends 2020

Wat zijn de trends op het gebied van interieur van 2020. Er kan gelukkig een heleboel! Natuurlijk hoef je deze echt niet klakkeloos op te volgen maar misschien zit er wel net die ene trend bij waar jij al jaren naar op zoek was. En heb je nu extra veel zin in het op en top gezellig maken van je interieur. Zo ben ik zelf helemaal verliefd op een nieuw bankstel met teddy stof en blijkt dat nu helemaal de trend te zijn. Ik neem ze graag even met je door. 

Golden animals

De trends die nog steeds doorlopen zijn bijvoorbeeld animalprint en goud. Deze zie je nog steeds heel veel voorbij komen en ik kan niet anders dan blij zijn daarmee. Ik vind het prachtig en je vindt het ook in vele vormen terug in ons huis. Ook de bohemien trends zien we nog veel, denk aan gouden palmboom lampen, maar ook echte palmplanten zien we steeds vaker terug. Ze geven een echte vakantie feeling aan je interieur. Dit jaar is ook Rotan nog helemaal booming. In de vorm van kamerschermen, stoelen en plantenbakken voegen we het steeds meer toe aan ons interieur.

Aardetinten

Bruin is nog steeds een trendkleur en dit jaar zie je hem veel in warme beige tinten of cognac. Aardse tonen zeg maar. Zelf vind ik bruin niet altijd mooi, maar beige en cognac vind ik prachtig! Ook deze tinten passen weer perfect bij goud en geven instant warmte af aan je interieur. Wat dacht je van zo’n prachtige doorleefde chesterfield bank. Ook terracotta valt binnen dit kleurenpallet en die gaat weer heel goed samen met groen.

Grijs kan nog wel, maar wat niet meer hip is om al je muren, vloer en bankstel in grijstinten te doen. Grijs wordt nu voornamelijk gecombineerd met warme beige tinten en goud. Zodat ook grijs een warme toevoeging is aan je interieur. Vooral in combinatie met houten meubels en gebreide crème witte accessoires kan het prachtig zijn. 

Klassiek

Het hotelsjiek interieur zie je steeds voorbij komen. We durven weer voor donkere kleuren en warme stoffen te kiezen. Denk aan velvet bankstellen in combinatie met mooie Perzische vloerkleden. Behang met print op de muur of juist mooie donker geverfde muren en plafonds. In combinatie met gouden lampen en luxe gedecoreerde stoffen kan het werkelijk prachtig zijn en geeft het je interieur echt een luxe hotelgevoel. 

Webbing

Vroeger zag je webbing vooral veel in stoelen terugkomen maar momenteel zijn de kasten met webbing deuren niet aan te slepen. Ik vind ze echt prachtig, vaak zijn ze van hout en hebben ze een hele warme natuurlijke uitstraling. Ze doen me een beetje denken aan Bali. De gaatjes in het webbing maken je nieuwsgierig naar wat er allemaal in de kast zit weggestopt. En toch zie je er geen rommel doorheen :) Ik wil heel graag zon kast in mijn craftkamer, die wil ik sowieso even onder handen nemen. Het eindresultaat zien jullie natuurlijk hier op mijn blog voorbij komen.

Teddy

Ik noemde het al even in het intro van dit bericht, teddy stof is niet meer alleen hip in kleding maar ook voor je meubels. Teddy bankstellen, fauteuils en poefs zie je steeds meer tevoorschijn komen en ik vind het te gek

Zelf heb ik dus een aantal maanden geleden ook een echte teddy bank besteld bij Sofa Company, zoooo spannend. Ik koos het model dat je hierboven ziet, de Astha maar dan dus in die teddy stof. Het was de perfecte match voor ons, een prachtige lichte crème witte stof en dan met gouden pootjes. Ik was op slag verliefd. Ik kan niet wachten om te zien hoe het staat. Hij wordt speciaal voor ons. gemaakt en daarom duurt het nog nog steeds een week of 6.

Welke van deze trends vind jij tof? En heb je wellicht ook al items in huis die eronder vallen? Let me know!

Liefs Lies 

beeld: Shutterstock.com

2 reacties op “Interieurtrends 2020”

  1. Arja schreef:

    De foto naast het gouden palmboompje: prachtig!
    En hotelsjiek vind ik mooi, dat wordt zoeken naar ‘gouden’ accessoire’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving